Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Μεν Μποκέας: «Θωρακίζουμε τον τόπο μας από την κλιματική κρίση»

Πέμπτη, 28/09/2023

Υπογράφεται το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για όλο το Μαλεβίζι

«Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για όλο το Μαλεβίζι! Το διεκδικήσαμε, το πετύχαμε και ξεκινάει μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για να θωρακίσουμε τον τόπο μας από την κλιματική κρίση.  Στην Αθήνα, με το Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού του Υπουργείου, κ. Ευθύμη Μπακογιάννη συζητήσαμε για τη σύμβαση που υπογράφεται σε λίγες μέρες, μέσα από την οποία αναμένουμε σημαντικές μελέτες, διεκδικώντας αντίστοιχα έργα:

 Φράγματα ανάσχεσης (Αγία Πελαγία, Λυγαρια, Παλαιόκαστρο) αντιπλημμυρικά με προτεραιότητα στους παραλιακούς οικισμούς, οριοθέτηση ρεμάτων πολεοδομικές και χωροταξικές ρυθμίσεις με προτεραιότητα στην πολιτική προστασία, είναι τα θεμέλια που χτίζουμε για να καταστήσουμε το Μαλεβίζι ανθεκτικό και στην κλιματική αλλαγή.

Μαζί συζητήσαμε και για τα Σχέδια Πόλης, τον πολεοδομικό σχεδιασμό που επιταχύνουμε και τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης για την επόμενη περίοδο. Ήδη προχωράμε γρήγορα στα επόμενα στάδια για:

  • την πολεοδόμηση του Αγάκου ,που βρίσκεται ένα βήμα πριν την οριστική του έγκριση, και του Κολυβά
  • την πράξη εφαρμογής Γαζίου που είναι ένα βήμα πριν τη Β ανάρτηση
  • τις πολεοδομικές ενότητες πέρα από το βόρειο τμήμα της Αμμουδάρας με προτεραιότητα στις περιοχές που βρίσκονται νότια της κεντρικής λεωφόρου

Συνεχίζουμε με:

  • Επιτάχυνση επόμενων σταδίων πολεοδομικών μελετών Μεγάλου Λάκκου, Χαλέπας Κεφαλογιάννη, Καλεσσών, Κρουσώνα
  • Έναρξη πολεοδόμησης παραλιακών οικισμών», τα παραπάνω ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευθύμη Μπακογιάννη.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 28/09/2023

Top