Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Νέοι κοινόχρηστοι χώροι στην Αγία Μαρίνα – Τις μελέτες για 5 νέες αναπλάσεις παρέλαβε ο Δήμος Μαλεβιζίου

Παρασκευή, 26/04/2024

Τις μελέτες ανάπλασης πέντε κοινόχρηστων χώρων για την Πολεοδομική Ενότητα Αγίας Μαρίνας παρέλαβε ο Δήμος Μαλεβιζίου από τη ΜΟΔ ΑΕ(Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων). Τη χρηματοδότηση των μελετών εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή με 41.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας.

Οι μελέτες εκπονήθηκαν με γνώμονα τη βασική αρχή της Δημοτικής Αρχής, να υπάρχει μία ολιστική προσέγγιση σε κάθε ανάπλαση. Έτσι επιτυγχάνεται η αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου δημόσιου χώρου, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής αλλά και η αισθητική ενοποίηση των διαθέσιμων κοινόχρηστων χώρων σε 5 οικοδομικά τετράγωνα της Πολεοδομικής Ενότητας Αγίας Μαρίνας.

Οι μελέτες παρουσιάστηκαν στον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού Μαλεβιζίου και Έργων Εφαρμογής Σχεδίου Πόλης Αγίας Μαρίνας Γιώργο Πετούση, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γαζίου Νίκο Πατραμάνη και τη Γραμματέα του Δήμου Αντιγόνη Καμπάνη, από μηχανικούς του Δήμου.

Η εκπόνηση των μελετών ξεκίνησε μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής της Πολεοδομικής Ενότητας Αγίας Μαρίνας και οι κοινόχρηστοι χώροι βρίσκονται σε καίρια σημεία της Πολεοδομικής Ενότητας. Με βάση τις μελέτες η ανάπλαση και αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων θα γίνει με βιοκλιματικό σχεδιασμό με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών και ταυτόχρονη μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Παράλληλα και στους πέντε κοινόχρηστους χώρους που μελετήθηκαν επιδίωξη είναι η απόδοση ενός ενιαίου αισθητικού χαρακτήρα με κοινά μορφολογικά, οργανικά και κατασκευαστικά στοιχεία των επιμέρους επεμβάσεων ώστε να επιτευχθεί μία ενιαία αισθητική και λειτουργική αντίληψη.

Με βάση τις μελέτες προτείνονται, χώροι αναψυχής, πρασίνου, κατασκευή πεζοδρομίων με δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης και κίνησης σε όλους τους χώρους ΑμεΑ και ευπαθών κοινωνικά ομάδων, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και φωτιστικών χαμηλής κατανάλωσης καθώς και δημιουργία χώρων στάθμευσης.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 26/04/2024

Top