Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Σχέδια Δράσης Πολιτικής Προστασίας απέκτησε το Μαλεβίζι

Τετάρτη, 13/01/2021

«Βορέας», «Δάρδανος», «Ιόλαος» & «Εγκέλαδος» εγκρίθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σχέδια δράσης πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους, εκπόνησε ο Δήμος Μαλεβιζίου, που θέτει σε πρώτο πλάνο την άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων φορέων σε τοπικό επίπεδο. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, ανέφερε:

 «Οχυρώνουμε την Πολιτική μας Προστασία με Σχέδιο και Προγραμματισμό. «Βορέας», «Δάρδανος», «Ιόλαος» & «Εγκέλαδος», τα τέσσερα σχέδια δράσης που εκπονήσαμε σε τοπικό επίπεδο και εγκρίθηκαν από το Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Συμβάλλουν στην ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού, σεισμών, πλημμυρικών φαινομένων και δασικών πυρκαγιών.

Ολοκληρωμένος σχεδιασμός που αποβλέπει στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των υποδομών μας».

Πρόκειται για μια σημαντική δουλειά που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα και αυτές τις μέρες έλαβε το πράσινο φως από το Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι, ο Δήμος Μαλεβιζίου συνεχίζει τις συστηματικές του προσπάθειες για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή του, σε συνέχεια και της σύστασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο οποίο προχώρησε ήδη εδώ και ένα έτος. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου προχώρησε στην έγκριση των παρακάτω σχεδίων δράσης:

  • Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού του Δήμου Μαλεβιζίου με την κωδική ονομασία «Βορέας»
  • Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών του Δήμου Μαλεβιζίου με την κωδική ονομασία «Εγκέλαδος»
  • Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων του Δήμου Μαλεβιζίου, με την κωδική ονομασία «Δάρδανος»

Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών του Δήμου Μαλεβιζίου, με την κωδική ονομασία «Ιόλαος»

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 31/07/2021

Top