Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Τους Καλεσανούς ήρωες τίμησε ο Δήμος Μαλεβιζίου

Τρίτη, 29/08/2023

Μεν. Μποκέας: «Το στεφάνι μνήμης και τιμής που καταθέσαμε σήμερα, ορίζει την περηφάνια μας για τους ήρωές μας.»

 «Περήφανα και αδούλωτα τα Καλέσσα. Μα η εκδικητική μανία των Ναζί τα γέμισαν με πόνο, ορφάνια και δυστυχία. Τέτοιες μέρες του Αυγούστου του 1944, το Τουπάκι ο τόπος μαρτυρίου των Καλεσσανών ηρώων, σκεπάστηκε με τη βαριά σκιά του θανάτου. Το στεφάνι μνήμης και τιμής που καταθέσαμε σήμερα, ορίζει την περηφάνια μας για τους ήρωές μας. Εκείνους που το εκτελεστικό απόσπασμα δεν κατάφερε να λυγίσει. Γιατί τους οδήγησε στην αιωνιότητα.  Η θυσία τους, πυξίδα αξιών για μας. Αθάνατοι!» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή την τελετή μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής Καλεσανούς.

Η τελετή τιμής και μνήμης πραγματοποιήθηκε στη θέση Τουπάκι στο δρόμο προς Κρουσώνα, τόπο της εκτέλεσης των Καλεσανών ηρώων στις 29 Αυγούστου του 1944.

Στα γεγονότα εκείνης της μέρας αναφέρθηκε κατά την ομιλία της η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Μαλεβιζίου Χρύσα Λυρώνη – Πάγκαλου.

Στη τελετή μνήμης το παρών έδωσαν ακόμα οι αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Μιχάλης Αλμπαντάκης και Γρηγόρης Περυσινάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλεσών Κώστας Δερμιτζάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Συριγωνάκης και Σταύρος Τζεδάκης, η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεωργία Μηλάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Χρονάκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης, εκπρόσωποι των οικογενειών των θυμάτων, του Πολιτιστικού Κέντρου Καλεσών, φορέων και αρχών κ.α.

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 29/08/2023

Top