Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

ΕΡΓΑ

Αρδευτικό δίκτυο στη θέση Καντρί Καλεσσών

Περιγραφή

Η πρόταση του Δήμου Μαλεβιζίου για τη δημιουργία «Αρδευτικού Δικτύου Για Την Εξυπηρέτηση Αγροκτημάτων στη θέση Καντρί » εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 και τη δράση «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με προϋπολογισμό 1.312.800 ευρώ. Με την υλοποίηση του θα καλυφθούν οι ανάγκες άρδευσης των αγροτών στην περιοχή Καντρί της Κοινότητας Καλεσών σε 700 περίπου στρέμματα.

Αναλυτική Περιγραφή

Χρηματοδότηση ύψους 1.312.800€ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη δημιουργία αρδευτικού δικτύου και δεξαμενών στη θέση «Καντρί» της Κοινότητας Καλεσσών.

Αναλυτικά το έργο αφορά:

  • Συνολικά 700 στρέμματα αρδευόμενης έκτασης
  • Μηκος 8,5 χιλιόμετρα αρδευτικού δικτύου
  • Επιπρόσθετες συνοδές υποδομές αποθήκευσης νερού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού
  • Ωφελούμενους εκατοντάδες παραγωγούς
  • Σημαντική βελτίωση καλλιεργητικών συνθηκών τοπικών προϊόντων

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα κατασκευαστεί νέο αντλιοστάσιο και θα τοποθετηθεί νέος σύγχρονος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός σε υφιστάμενη γεώτρηση. Θα κατασκευαστούν επίσης 3 νέες δεξαμενές νερού για να καλύψουν τις ανάγκες της αρδευόμενης έκτασης ενώ το συνολικό μήκος των δικτύων θα φτάσουν τα 8,5 χιλιόμετρα περίπου με όλα τα συνοδά έργα (υδρομετρητής μέτρησης συνολικής παροχής γεώτρησης, συνδέσεις αγωγών, εξαεριστήρες δικτύων, συλλέκτες νερού – κολεκτέρ άρδευσης).

Συλλογή Media

Top