Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

ΕΡΓΑ

Εξωτερικός Αγωγός Αποχεύτεσης Ακαθάρτων από Διασταύρωση ΠΑΓΝΗ έως Φρεάτιο ΔΕΥΑΗ

Περιγραφή

Το έργο  υλοποιείται στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Μαλεβιζίου, ενώ η εξυπηρετούμενη περιοχή του έργου είναι ο οικιστικός ιστός επί της Λεωφόρου Πανεπιστημίου, από τη διασταύρωση ΠΑΓΝΗ (διασταύρωση Λεωφόρου Πανεπιστημίου με Οδό Ανδρέα Καλοκαιρινού) και για μήκος περίπου 300 μ. προς βορρά, όπου προβλέπεται η κατασκευή αγωγών συλλογής των λυμάτων.

Αναλυτική Περιγραφή

Το έργο υλοποιείται στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Μαλεβιζίου, ενώ η εξυπηρετούμενη περιοχή του έργου είναι ο οικιστικός ιστός επί της Λεωφόρου Πανεπιστημίου, από τη διασταύρωση ΠΑΓΝΗ (διασταύρωση Λεωφόρου Πανεπιστημίου με Οδό Ανδρέα Καλοκαιρινού) και για μήκος περίπου 300 μ. προς βορρά, όπου προβλέπεται η κατασκευή αγωγών συλλογής των λυμάτων.

Στη συνέχεια, προβλέπεται τα λύματα να μεταφέρονται με αγωγό που θα ξεκινά από το τέρμα της περιοχής εξυπηρέτησης και θα τερματίζει σε υφιστάμενο φρεάτιο του δικτύου αποχέτευσης λυμάτων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ), που βρίσκεται στα βόρεια και παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Χανίων (ΒΟΑΚ). Από το φρεάτιο αυτό τα λύματα θα οδηγούνται στο υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης της περιοχής και μέσω αυτού στην υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων του Ηρακλείου προς επεξεργασία.

Επίσης, σε μεταγενέστερη φάση, προβλέπεται νέος αγωγός για τη σύνδεση ορισμένων οικιών στην αρχή του προς υλοποίηση στα πλαίσια του εξεταζόμενου έργου αγωγού λυμάτων, στο ύψος της διασταύρωσης ΠΑΓΝΗ.

Top