Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

ΕΡΓΑ

Ανάπλαση Πλατείας Κορφών

Περιγραφή

Το έργο αφορά τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του Ιερού Ναού και την ανάπλαση της περιμετρικής οδού. Στόχος του έργου είναι η πλατεία να αποκτήσει εικόνα ενιαίου αρχιτεκτονικού συνόλου, αναβαθμίζοντας την περιοχή. Θα υλοποιηθούν πλακοστρώσεις, θα ληφθεί μέριμνα προσβασιμότητας ΑμεΑ, θα τοποθετηθεί νέος αστικός εξοπλισμός και ηλεκτροφωτισμός

Αναλυτική Περιγραφή

Το έργο υλοποιείται σε δυο στάδια. Το πρώτο αφορά την διαμόρφωση του αυλείου χώρου του Ναού ενώ το δεύτερο εξελίσσεται στην ανάπλαση της περιμετρικής δημοτικής οδού. Το έργο στοχεύει στην ανακαίνιση της πλατείας με στόχο να αποκτήσει ενιαία μορφή και να απαλλαγεί από προσθήκες που έχουν γίνει σε διάφορες χρονικές στιγμές και που δημιουργούν μια εικόνα σύγχυσης. Μετά από την κατεδάφιση των κερκίδων ανατολικά, ελευθερώνεται ο χώρος και δημιουργείται πορεία προς την υπάρχουσα πέτρινη σκάλα στην βορειοανατολική γωνία. Οι τοίχοι από πέτρα που υπάρχουν σήμερα έχουν στην στέψη (κορυφή) πεζούλα από σκυρόδεμα και πάνω από αυτό υπάρχει προστατευτικό κιγκλίδωμα από συμπαγείς διατομές σιδήρου και σωλήνα. Στο τοιχείο που διαχωρίζει τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας με το δρόμο προβλέπεται η αφαίρεση τμήματος του τοιχείου ώστε με τη δημιουργία κλιμάκων να επιτευχθεί η επικοινωνία των δύο επιπέδων.

Κατασκευάζεται μια νέα σκάλα βόρεια η οποία θα παραλάβει πεζή κυκλοφορία από δυτικά δηλαδή την είσοδο της εκκλησίας και ανατολικά από το ιερό. Η πλακόστρωση στον αύλειο χώρο της εκκλησίας θα πλακοστρωθεί από κυβόλιθο ψαμμιτικό πωρόλιθο. Οι στάθμες της νέας πλακόστρωσης θα είναι κατώτερη από τα κατώφλια του ναού. Προτείνεται να γίνει πλακόστρωση με κυβόλιθους των οδών γύρω από την εκκλησία, ώστε να επιτευχθεί η ήπια κυκλοφορία των οχημάτων. Παράλληλα γίνεται πρόβλεψη πεζοδρομίων για την ασφαλέστερη κίνηση των πεζών. Οι ράμπες πρόσβασης στην πλατεία από Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ), έχει προβλεφθεί το αναγκαίο πλάτος πεζοδρομίου σύμφωνα με τις προδιαγραφές ΑΜΕΑ για την δυνατή κίνηση τους. Στο τοιχείο που διαχωρίζει τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας με το δρόμο προβλέπεται η αφαίρεση τμήματος του τοιχείου ώστε με τη δημιουργία κλιμάκων να επιτευχθεί η επικοινωνία των δύο επιπέδων. Επίσης στον αύλειο χώρο θα τοποθετηθούν σταθερά καθιστικά.

Συλλογή Media

Top