Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Έργα και παρεμβάσεις του Δήμου Μαλεβιζίου στα Καλέσα στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας

Σάββατο, 06/07/2024

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα, με το Τοπικό Συμβούλιο Καλεσών και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικό Κέντρου Καλεσών για θέματα που αφορούν την περιοχή.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενή αναφορά στην προσπάθεια του Δήμου για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία νέου κτιρίου για το Δημοτικό Σχολείο Καλεσών αλλά και για τη μελέτη ανακαίνισης και ανακατασκευής του παλαιού σχολείου για τη στέγαση εκεί του νηπιαγωγείου.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους φορείς των Καλεσών πως  μπήκε σε λειτουργία η γεώτρηση στην περιοχή Καμάρα που αποκαταστάθηκε με δαπάνη του Δήμου, συμβάλλοντας σημαντικά στην άρδευση της περιοχής σε μία περίοδο μεγάλης λειψυδρίας. Παράλληλα ο Μενέλαος Μποκέας αναφέρθηκε στην πορεία των διαγωνισμών για το έργο Αγροτικής Οδοποιίας όσο και το Αρδευτικό στην περιοχή Καντρί, που θα βοηθήσουν σημαντικά τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Συζητήθηκαν επίσης, παρεμβάσεις που θα εκτελεστούν από το Δήμο στα νεκροταφεία σε Άνω και Κάτω Καλέσα, η μελέτη ανάπλασης στα Κάτω Καλέσα που έχει κατατεθεί για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο και αναμένεται η έγκριση της, η ολοκλήρωση της μελέτης για την ανακαίνιση του γηπέδου που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και θέματα που αφορούν το σχέδιο πόλης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας Μαρίνα Βογιατζή, Πολιτισμού Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου, Τεχνικών Έργων Άρης Σαλούστρος και Πρωτογενούς τομέα και Πρασίνου Φάνης Κοκκινάκης.

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 06/07/2024

Top