Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Μαλεβίζι: Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες

Δευτέρα, 01/07/2024

Την ενημέρωση του κοινού για τις Ενεργειακές Κοινότητες έχει στόχο η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 17.30  στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου, στο Γάζι.

Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) και υλοποιείται από επιστήμονες του χώρου της ενέργειας και μέλη της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, με την τεχνική και διοικητική υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.».

Στόχος είναι η ενημέρωση για τις ευκαιρίες αξιοποίησης και τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τον τρόπο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων ευρείας βάσης και τη συμβολή αυτών στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από την ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ενημέρωση αναδεικνύεται η φιλοσοφία της ενεργειακής δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Παράλληλα, η δράση στοχεύει να αποτελέσει κίνητρο για τη συνειδητή εμπλοκή του κάθε πολίτη στην ενεργειακή μετάβαση προς τις καθαρές πηγές ενέργειας, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αλληλέγγυας οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας γίνονται με αρωγό την κοινωνία, ενώ τα οφέλη επιστρέφουν στις τοπικές οικονομίες.

Εγγραφές στο Link: https://minoanenergy.com/event-registration-ecom-gazi/

Γενικές πληροφορίες: Σπύρος Αλεξάκης, τηλ: 2810-751500 (εσωτ.19), 6974424175 και στα email: alexakis@daidalosao.gr και info@minoanenergy.gr

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 01/07/2024

Top