Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Μεν. Μποκέας: Ο ΒΟΑΚ να μην αποκόψει τη ραγδαία οικιστική ανάπτυξη που υπάρχει στο Γάζι

Πέμπτη, 06/06/2024

Οι προτάσεις του Δήμου Μαλεβιζίου στον υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο

Την αναγκαιότητα ο νέος Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης να μην αποκόψει στα δύο το Γάζι και την ραγδαία οικιστική ανάπτυξη που υπάρχει στην περιοχή επισήμανε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας στον υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο κατά την επίσκεψη του στο Δημαρχείο.

Ο Μενέλαος Μποκέας χαρακτήρισε απαραίτητη την υπογειοποίηση – ταπείνωση ενός εκτεταμένου τμήματος του ΒΟΑΚ που διέρχεται το νότιο τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος του Γαζίου, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η δημιουργία πάνω από αυτό το τμήμα, διόδων ασφαλούς και σύγχρονης διαδημοτικής συγκοινωνίας – επικοινωνίας οχημάτων, μέσων μαζικής συγκοινωνίας, εναλλακτικών μέσων μετακίνησης και πεζών βάσει των όρων που θέτει το εγκεκριμένο και χρηματοδοτημένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Γαζίου.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου ζήτησε από τον υφυπουργό Υποδομών τη διαμόρφωση του κόμβου που δημιουργείται, όχι μόνο με έξοδο προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου αλλά και αντίστροφα προς το Γάζι. Να είναι δηλαδή η ανεμπόδιστη και άμεση πρόσβαση από και προς το Γάζι.

Ο Μενέλαος Μποκέας υπενθύμισε στον Νίκο Ταχιάο την προγενέστερη συμφωνία υπουργείου Υποδομών, Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Μαλεβιζίου για τη μετατροπή του ημικόμβου της Αχλάδας σε κόμβο για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση της τουριστικής περιοχής της Αγίας Πελαγίας.

Ο Νίκος Ταχιάος υποστήριξε πως το υπουργείο Υποδομών θέλει μέσα από μία ομάδα εργασίας, να εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που υπάρχουν για τη χάραξη του ΒΟΑΚ και άμεσα, στο μέτρο του δυνατού, να δοθούν λύσεις και στο Δήμο Μαλεβιζίου ώστε το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 06/06/2024

Top