Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α.Μ. για ορθολογική χρήση νερού

Παρασκευή, 29/03/2024

  Γάζι, 29/03/2024

 

ΠΡΟΣ
Δημότες Μαλεβιζίου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΥΑ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

ΓΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ

Διανύουμε το δεύτερο, κατά σειρά ξηρό υδρολογικό έτος, με ήδη σημαντικές επιπτώσεις τόσο στα υπόγεια όσο και στα επιφανειακά ύδατα του νησιού μας. Λόγω της ανομβρίας και των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών την χρονιά που πέρασε, παρατηρήθηκε  χαμηλή στάθμη των πηγών και των γεωτρήσεων που είχε ως αποτέλεσμα κάποιες από αυτές να τεθούν εκτός λειτουργίας την προηγούμενη θερινή σεζόν.

Ενόψει της φετινής θερινής σεζόν και καθώς ο κίνδυνος λειψυδρίας στο νησί είναι έντονος με την ανομβρία και τις υψηλές θερμοκρασίες να συνεχίζονται για άλλη μια χρονιά, η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσει την ομαλή υδροδότηση όλων των οικισμών του Δήμου μας.

Με την παρούσα ανακοίνωση καλούμε όλους τους καταναλωτές να μειώσουν στο ελάχιστο δυνατό την κατανάλωση νερού και να το χρησιμοποιούν με ορθολογικό τρόπο για οικιακή χρήση αποκλειστικά και μόνο.

Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την εξοικονόμησή του. Οι δημότες παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν την αλόγιστη χρήση νερού ανθρώπινης κατανάλωσης από το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, σε ποτίσματα κήπων, πλύσιμο κοινόχρηστων χώρων κλπ.

 

Ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας.

 

Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΜ

Κουγιουμουτζάκης Γεώργιος

Σχετικά αρχεία

# Αρχείο Περιγραφή Μέγεθος Αρχείου
1 pdf Ανακοίνωση 284 KB

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 29/03/2024

Top