Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Έρχονται εικονικοί ξεναγοί επαυξημένης πραγματικότητας στο Δήμο Μαλεβιζίου

Παρασκευή, 09/02/2024

Ένα μοναδικό εικονικό ταξίδι στην ιστορία και τα μνημεία του Μαλεβιζίου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν σύντομα οι επισκέπτες μέσα από το έργο «Ανάδειξη και αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Μαλεβιζίου με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής και αλληλεπίδρασης με τους πολίτες» καθώς ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει ήδη βγάλει το σχετικό διαγωνισμό στον αέρα.

Το έργο αφορά στον σχεδιασμό και ανάπτυξη δυο ψηφιακών εφαρμογών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, με χαρακτηριστικά πολιτιστικού χάρτη αλληλεπίδρασης ο οποίος θα παρακινεί τον χρήστη να γνωρίσει το Δήμο Μαλεβιζίου, μέσα από την επίσκεψη του στα σημεία ενδιαφέροντος του.

Η τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας θα δημιουργεί εικονικούς ξεναγούς εμπνευσμένους από την ιστορία του εκάστοτε τόπου ή μνημείου. Ενδεικτικά, στο σπίτι του Ελ Γκρέκο στο Φόδελε ο εικονικός χαρακτήρας του Γκρέκο θα καλωσορίζει τον επισκέπτη τον οποίο θα ξεναγεί και θα αφηγείται την ιστορία του μέσα στην ιστορική του οικεία.  Άλλο παράδειγμα θα είναι η μεσαιωνική φιγούρα του άρχοντα Αλεξίου Καλλέργη στη βίλα των Καλλεργών στη Ρογδια όπου ως οικοδεσπότης θα πληροφορεί τον επισκέπτη για τη Βενετσιάνικη περίοδο στην περιοχή.

Ο εικονικός ξεναγός θα οδηγεί τον επισκέπτη σε ένα παιχνίδι γνώσης και ταυτόχρονα προτροπής για την περιήγηση στα μνημεία της περιοχής. Αυτό το εικονικό ταξίδι θα γίνεται μέσα από τον συνδυασμό γνώσης, παιχνιδιού και αλληλεπίδρασης του επισκέπτη με τα ίδια τα μνημεία και την ιστορία οδηγώντας τον να ανακαλύψει ο ίδιος την περιοχή μέσα από διαδρομές που θα προσομοιάζουν με ένα κυνήγι θησαυρού.

Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό 171.244 ευρώ και καταληκτήρια ημερομηνία για την υποβολή προσφορών είναι η 27η Φεβρουαρίου.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 09/02/2024

Top