Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου βρέθηκαν εκπαιδευτικοί από την Ισπανία στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Πέμπτη, 01/02/2024

Συνεργασία του Δήμου με τη δημοτική αρχή της πόλης Aracena της Ισπανίας

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας υποδέχτηκε μαζί με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Μαρίνα Βογιατζή τη διευθύντρια Άννα Φραντζεσκάκη καθώς και εκπαιδευτικούς του 1ου Νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας και του νηπιαγωγείου της πόλης Aracena της Ισπανίας  που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus «Ψυχική  ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση στην σχολική μας μονάδα».

Ο Μενέλαος Μποκέας αφού συζήτησε με τους Ισπανούς εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα συνεργασίας σε εκπαιδευτικά θέματα και με το δήμο της πόλης τους, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τηλεφωνικά με την Αντιδήμαρχο Παιδείας της Ισπανικής πόλης και να την προσκαλέσει στο Μαλεβίζι. Μάλιστα συμφώνησαν να υπάρξει ένας δίαυλος επικοινωνίας των δύο δήμων και συνεργασία και σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού.

Το πρόγραμμα Erasmus που το συντονισμό έχει αναλάβει το 1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας, έχει στόχο τη διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, των ηθών και των εθίμων μας σε χώρες  της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε αυτό συμμετέχουν εκπαιδευτικές μονάδες από Ισπανία, Πολωνία, Σλοβενία και Ρουμανία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Παρασύρης, Γρηγόρης Φασουλάκης, Φάνης Κοκκινάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Νίκος Πατραμάνης και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μενέλαος Σκουλούδης.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 01/02/2024

Top