Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Μαλεβίζι: Σύσκεψη για την ενιαία διαχείριση υδάτων και τον πρωτογενή τομέα παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ. Αυγενάκη

Τετάρτη, 17/01/2024

Η ενιαία διαχείριση των υδάτων σε επίπεδο Κρήτης αλλά και γενικότερα θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα συζητήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας καλωσορίζοντας τον Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που είχαν την περίοδο που υπηρέτησε στην κυβέρνηση ως Υφυπουργός Αθλητισμού και τόνισε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Κρήτη η ανάληψη των καθηκόντων σε ένα τόσο κρίσιμο υπουργείο που έχει άμεση σχέση με την οικονομία του νησιού.

Ο Μενέλαος Μποκέας αναφέρθηκε στο έργο Αγροτικής Οδοποιίας που σύντομα θα δημοπρατηθεί με εξασφαλισμένες πιστώσεις 2 εκατ ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και στο αρδευτικό δίκτυο στην περιοχή Καντρί των Καλεσών που δημοπρατήθηκε με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 1,3 εκατ ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου ενημέρωσε τον Υπουργό για τις ανάγκες που υπάρχουν τόσο σε μικρά αρδευτικά φράγματα και δίκτυα άρδευσης όσο και σε φράγματα ανάσχεσης, που θα συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική προστασία περιοχών όπως η Αγία Πελαγία, το Παλαιόκαστρο και τη Λυγαριά. Παράλληλα αναφέρθηκε στην μελέτη που έχει ολοκληρωθεί για το αρδευτικό δίκτυο του Φόδελε αλλά και σε μελέτες που σύντομα θα ολοκληρωθούν για αρδευτικά έργα και σε άλλες περιοχές του Δήμου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού εξήρε την πολύ καλή συνεργασία που είχε με το Δήμαρχο Μαλεβιζίου το προηγούμενο διάστημα εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως θα συνεχιστεί, τόνισε πως μετά την Θεσσαλία σειρά παίρνει η Κρήτη για τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων, που θα αντιμετωπίζει ταυτόχρονα φαινόμενα έντονων βροχοπτώσεων και ερημοποίησης. Επίσης ανέφερε ότι το πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0», που περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση εγγειοβελτιωτικών έργων σε όλη τη χώρα, θα δώσει σημαντικές λύσεις στα προβλήματα άρδευσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων και Επιχειρήσεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μαλεβιζίου, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Νεκτάριος Βιδάκης και ο Μίλτος Γκουζούρης CEO της HVA International.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 17/01/2024

Top