Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μεν. Μποκέας υπέγραψε τη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Γαζίου

Τρίτη, 16/01/2024

Τη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Γαζίου υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με προϋπολογισμό μελέτης 368.000 ευρώ.

Στο κτιριακό συγκρότημά που κατασκευάστηκε το 2011, θα γίνει, με βάση τη μελέτη, αντικατάσταση πορτών σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας και στα γραφεία με νέες υψηλής θερμομόνωσης. Στο εξωτερικό τμήμα των αιθουσών θα τοποθετηθεί θερμομόνωση ενώ στην οροφή του κτιρίου θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά πάνελ ισχύος 18KW με τη μέθοδο του Net Metering.

Παράλληλα θα αντικατασταθούν όλοι οι λαμπτήρες οροφής του κτιρίου με νέους, τύπου LED, με αισθητήρες παρουσίας αλλά και τη δυνατότητα ρύθμισης της έντασης του φωτισμού, για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής εξοικονόμησης ενέργειας.

Σε ότι αφορά το σύστημα θέρμανσης θα τοποθετηθούν νέες σωληνώσεις από τον καυστήρα προς τους κυκλοφορητές ενώ θα γίνει και συντήρηση του καυστήρα. Όλες οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κτίριο αναμένεται να οδηγήσουν σε μία εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 60% ετησίως.

Υπενθυμίζουμε πως ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει καταφέρει να εξασφαλίσει συνολικά 2 εκατομμύρια ευρώ για έργα ενεργειακών αναβαθμίσεων σχολικών κτιρίων και ήδη έχουν εκτελεστεί αντίστοιχες εργασίες στα Δημοτικά Σχολεία Ροδιάς και Τυλίσου καθώς και στο Γυμνάσιο Τυλίσου.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν οι Αντίδήμαρχοι Μαρίνα Βογιατζή, Άρης Σαλούστρος, Βαγγέλης Παρασύρης, Φάνης Κοκκινάκης, Γρηγόρης Φασουλάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Νίκος Πατραμάνης, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ανδρέας Παντερής, η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Ειρήνη Παπαδάκη και η Μηχανικός Έρρικα Ζαχαριαδάκη καθώς και η διευθύντρια του σχολείου Χαρά Αθανασοπούλου..

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 16/01/2024

Top