Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Μεν. Μποκέας: «Το κεντρικό κράτος πρέπει να εμπιστευτεί την αυτοδιοίκηση»

Τρίτη, 28/11/2023

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Μαλεβιζίου στο συνέδριο «Ενεργειακή Ασφάλεια και Πράσινη Ανάπτυξη

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από εμπιστοσύνη από το κεντρικό κράτος στο σχεδιασμό μεγάλων έργων που θα λειτουργούν προς όφελος των πολιτών. Αυτό επισήμανε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά τη τοποθέτηση του στο συνέδριο «Ενεργειακή Ασφάλεια και Πράσινη Ανάπτυξη» που διοργάνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Μενέλαος Μποκέας αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση του Δήμου Μαλεβιζίου για το έργο της Μεγάλης Ηλεκτρικής Διασύνδεσης χαρακτηρίζοντας τεράστια επιτυχία για το Μαλεβίζι τα ανταποδοτικά αλλά και τις αλλαγές που έγιναν στο σχεδιασμό του έργου.

Οι ευφυείς πόλεις είναι αυτές που πρώτα από όλα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα προστατεύοντας έτσι τους δημότες τους ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου επισημαίνοντας πως αυτό που προέχει είναι ένας δήμος να μπορεί έγκαιρα να ολοκληρώσει τα σχέδια πόλης και τα έργα θωράκισης από την κλιματική αλλαγή. Ο Μενέλαος Μποκέας κάλεσε την  πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες των εγκρίσεων στα σχέδια πόλης αλλά και να χρηματοδοτήσει έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ώστε να υπάρχει ασφάλεια για τους πολίτες.

Αναφερόμενος σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για ενεργειακό χώρο για την εγκατάσταση ΑΠΕ από δήμους που φιλοξενούν ενεργειακές διασυνδέσεις, ώστε μέσω του συμψηφισμού να υπάρξει όφελος δημότες τους.

Τέλος ο Μενέλαος Μποκέας αναφέρθηκε στον Αλμυρό ποταμό λέγοντας πως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος μεγαλύτερης αξιοποίησης των νερών του, ώστε να λυθεί το πρόβλημα ύδρευσης και για τις επόμενες γενιές.

Ολόκληρη την τοποθέτηση του Δημάρχου Μαλεβιζίου στο συνέδριο «Ενεργειακή Ασφάλεια και Πράσινη Ανάπτυξη» μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί:

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 28/11/2023

Top