Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Στο έργο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Φόδελε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης με το Δήμαρχο Μαλεβιζίου

Πέμπτη, 09/11/2023

Την πρόοδο στο έργο κατασκευής νέων γραφείων της ενορίας – προσθήκη πρόναου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου ενορίας Αγίου Γεωργίου Φόδελε παρουσίασε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπος Παντερής,  είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης για τα επόμενα στάδια του έργου που θα αναμορφώσει πλήρως τον περιβάλλοντα χώρο των Ιερών Ναών Αγίου Γεωργίου και Μιχαήλ Αρχαγγέλου, καθιστώντας τον προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες.

 Μάλιστα ο κ.κ. Ευγένιος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το έργο το οποίο χαρακτήρισε αναγκαίο για την Ενορία.

Το έργο υλοποιείται από το Δήμο Μαλεβιζίου μέσω προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο την Περιφέρεια Κρήτης και την Ενορία Αγίου Γεωργίου Φόδελε.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 182.000 και  χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης. Στη σύμβαση περιλαμβάνονται οι εξής εργασίες:

Προσθήκη Πρόναου στη δυτική πλευρά του Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου Φόδελε, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η εκκλησία.

Κατασκευή σκάλας σε τμήμα του υπό κατεδάφιση κτίσματος που θα οδηγεί κατευθείαν στον Ι.Ν. Μ. Αρχαγγέλου. Επίσης, κατασκευή μικρής αποθήκης κάτω από τη σκάλα αυτή.

Κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, που θα ξεκινάει δίπλα από τη σκάλα και αφού περάσει από τη βορεινή πλευρά του Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου, θα οδηγεί στην κεντρική αυλή.

Κατασκευή ισόγειου κτίσματος γραφείων με υπόγειο βόρεια του  Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου, που θα περιλαμβάνει και W.C. με προδιαγραφές ΑΜΕΑ σύμφωνα με τη υφιστάμενη νομοθεσία.

Ανακατασκευή της υφιστάμενης σκάλας που οδηγεί στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου- Κοιμήσεως Θεοτόκου με σωστές προδιαγραφές που θα απελευθερώσει χώρο στην αυλή.

Κατασκευή κερκίδων ανάμεσα στις δύο σκάλες.

Διαμόρφωση αυλής σε χαμηλότερο ομαλό και ενιαίο επίπεδο με μικρές κλίσεις και την πλακόστρωσή της με στόχο να μεγαλώσει και το ύψος εισόδου στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και να αναδειχθεί ο ναός αυτός.

Κατασκευή ανοιχτού εξώστη στη νότια πλευρά του Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου, προκειμένου να ενσωματωθούν τα σκαλοπάτια που υπάρχουν και να δημιουργηθεί χώρος για τις ανάγκες εξωτερικών λειτουργιών.

Κατασκευή πετρόκτιστης κρήνης στη νότια πλευρά της αυλής.

Κατασκευή κερκίδων ανάμεσα στις δύο σκάλες και εκατέρωθεν της κρήνης.

Περίφραξη περιβάλλοντος χώρου

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 09/11/2023

Top