Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Μεν. Μποκέας: «Ιστορική μέρα για το Μαλεβίζι»

Παρασκευή, 15/09/2023

 Με νερό απευθείας από την πηγή του Αλμυρού η νέα μονάδα αφαλάτωσης της ΔΕΥΑΜ

 «Ιστορική η σημερινή μέρα για το Μαλεβίζι! Καθημερινά 3.000 επιπλέον κυβικά νερού από την πηγή του Αλμυρού απευθείας στα δίκτυά μας! Έργο πνοής και μια τεράστια προσπάθεια του Δήμου και της ΔΕΥΑΜ για να γίνει πράξη και να λάβουμε τις απαραίτητες εγκρίσεις. Εξασφαλίζουμε τις αναγκαίες ποσότητες νερού για τους δημότες μας κι εγκαινιάσαμε τη σύνδεση της πηγής του Αλμυρού με τα δίκτυα υδροδότησης. Δίνουμε όλες τις μάχες με σοβαρότητα. Βήμα – βήμα συνεχίζουμε!» ανέφερε στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή τα εγκαίνια της νέας μονάδας αφαλάτωσης της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου.

Η τροφοδοσία της νέας μονάδας αφαλάτωσης γίνεται απευθείας με νερό από τις πηγές του Αλμυρού ποταμού που αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο μεγάλο βήμα για την αξιοποίησή του, που χρόνια τώρα αποτελεί ζητούμενο.

Η χρηματοδότηση της νέας μονάδας προέρχεται από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ και το σημαντικό είναι πως λήφθηκαν όλες οι  εγκρίσεις για την επέκταση της στα 11.000 κυβικά μέτρα νερό ημερησίως. Η αρχή έγινε και από σήμερα 3000 κυβικά μέτρα ενισχύουν το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου.

Η παροχή νερού στη νέα μονάδα απευθείας από την πηγή του Αλμυρού είναι πλέον γεγονός, παρέχοντας νερό αρίστης ποιότητας στο δίκτυο ύδρευσης του Μαλεβιζίου.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 15/09/2023

Top