Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Τη μνήμη των 19 ηρώων τίμησαν στο Μάραθος Δήμος Μαλεβιζίου και η Τοπική Κοινότητα

Δευτέρα, 21/08/2023

Μενέλαος Μποκέας: «Η θυσία των ηρώων μας ορίζει τα βήματά μας. Βαριά αξία που προικίζει τις επόμενες γενιές.»

Τη μνήμη των 19 παλικαριών που έπεσαν νεκροί από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τίμησαν ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Τοπική Κοινότητα Μαράθου σε μία σεμνή τελετή στο Ηρώο του χωριού.

«Μάραθος. Ματωμένος Αύγουστος του 1944. 19 παλικάρια πέφτουν νεκρά από τις σφαίρες των φασιστικών ορδών του Χίτλερ. Όμως το φρόνημα που σκόπευαν να κάμψουν οι Γερμανοί κατακτητές ορθώθηκε πιο δυνατό. Δεν ξεχνάμε. Η θυσία των ηρώων μας ορίζει τα βήματά μας. Βαριά αξία που προικίζει τις επόμενες γενιές. Το Μαλεβίζι αποτίει με δέος φόρο τιμής στη μνήμη τους. ΑΘΑΝΑΤΟΙ!» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά το χαιρετισμό του στη διάρκεια της τελετής.

Το παρών στη τελετή τιμής και μνήμης για τους ήρωες του Μαράθου έδωσαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι Βουλευτές Ηρακλείου Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και Ελένη Βατσινά, οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Συριγωνάκης, Νίκος Σκουλάς και Σταύρος Τζεδάκης,  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαράθου Φάνης Κοκκινάκης, Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης και Γιάννης Βάμβουκας ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, κ.α.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 21/08/2023

Top