Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Στο 36ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Κυριακή, 20/08/2023

Μεν. Μποκέας: «Μαλεβίζι και Μυλοπόταμος έχουν στενούς δεσμούς, κοινές ρίζες και αξίες»

Στους στενούς δεσμούς, τις κοινές ρίζες και αξίες του Μαλεβιζίου με τον όμορο Μυλοπόταμο αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας κατά τον χαιρετισμό του στο 36ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών που διοργάνωσε η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Χαλέπας, της Κοινότητας Κρυονερίου.

Βασική ενότητα του συνεδρίου ήταν «Παραδοσιακοί οικισμοί  – Διαδρομές -Άυλη πολιτιστική κληρονομία» και ο Μενέλαος Μποκέας αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού για την ένταξη του Μαλεβιζιώτη χορού στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ο Δήμαρχος τόνισε πως αυτή η επιτυχία δείχνει την προτεραιότητα του Δήμου για την διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας του τόπου αλλά και τη συστηματική δουλειά για την ανάδειξη της τοπική ταυτότητας και της δημιουργίας μοναδικών εμπειριών για την προσέλκυση ποιοτικότερων μορφών τουρισμού.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου αναφέρθηκε στην προσπάθεια προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μέσα από την πρόταση που κατατέθηκε για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης για τη δημιουργία φυσιολατρικών μονοπατιών. Μία πρόταση που προβλέπει τρεις εναλλακτικές διαδρομές που στόχο έχουν, οι επισκέπτες όχι μόνο να θαυμάσουν το μοναδικό περιβάλλον του τόπου μέσα από αυτές τις διαδρομές, αλλά και να επισκεφτούν την ενδοχώρα του δήμου και να γνωρίσουν τη φιλοξενία, τη γαστρονομία του τόπου, την ιστορία και την λαϊκή παράδοση του τόπου.

Ο Μενέλαος Μποκέας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Δήμαρχο Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινο τονίζοντας πως είναι τιμή που συνεργάζεται με έναν «δάσκαλο της τοπικής αυτοδιοίκησης» που το που το πάθος του και το μεράκι του για τον τόπο του αποτελεί μάθημα για τον όλους όσους εμπλέκονται στα κοινά.

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 20/08/2023

Top