Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου για τον αδόκητο χαμό των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας

Τετάρτη, 26/07/2023

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου συνήλθε σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου σε έκτακτη συνεδρίαση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρου Καλλέργη, έπειτα από τον αδόκητο χαμό των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, χειριστών πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Canadair.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαλεβιζίου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων πιλότων και στη μεγάλη οικογένεια της πολεμικής αεροπορίας για την απώλεια δύο άξιων τέκνων της Ελλάδας. Δύο σύγχρονων ηρώων που βρήκαν τραγικό θάνατο επάνω στην εκτέλεση του καθήκοντός τους προς την κοινωνία και την πατρίδα.

Γιατί στη σύγχρονη εποχή της ραγδαίας κλιματικής αλλαγής, των απότομων καιρικών μεταβολών και των μεγάλων φυσικών καταστροφών,, πατριωτικό καθήκον αποτελεί η προστασία του περιβάλλοντος, των δασών, των υδάτινων πόρων, της χλωρίδας και της πανίδας της Ελλάδας.

Η ελάχιστη τιμή, ο ελάχιστος σεβασμός προς τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά 34 ετών και τον Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών, που έπεσαν με ηρωισμό στο καθήκον, σε μια αποστολή ζωής για εμάς τους υπόλοιπους, σε μια αποστολή ριψοκίνδυνη αλλά αναγκαία, είναι οι καθημερινές μας πράξεις, είναι η ευαισθησία και οι δράσεις μας στον τομέα της πολιτικής προστασίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα σε σκοτεινές και πένθιμες μέρες για την πατρίδα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

  1. Να αποσταλεί συλλυπητήρια επιστολή στις οικογένειες των δύο πιλότων
  2. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
  3. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 26/07/2023

Top