Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Συνάντηση Δημάρχου Μαλεβιζίου με την προϊσταμένη της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Κρήτης

Πέμπτη, 29/06/2023

Με το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα συναντήθηκε η προϊσταμένη της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Κρήτης του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) Ελένη Γρηγοροπούλου, όπου εξέτασαν θέματα που αφορούν την ανάθεση της μελέτης για το έργο συντήρησης προστασίας και ανάδειξης του Πύργου των Καλλεργών.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη των στελεχών της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Κρήτης με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαλεβιζίου στον Πύργο των Καλλεργών στη Ροδιά.

Μεταξύ Δήμου Μαλεβιζίου, υπουργείου Πολιτισμού και Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου συντήρησης, προστασίας και ανάδειξης του Πύργου Καλλεργών, στο πλαίσιο μελέτης που θα εκπονηθεί σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, στον Πύργο των Καλλεργών θα μπορούν να φιλοξενηθούν δράσεις πολιτισμού και ο χώρος θα είναι επισκέψιμος. Επίσης θα στεγαστεί εκεί η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Κρήτης του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής(Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.). Μία πολύ σημαντική εξέλιξη για το Δήμο Μαλεβιζίου, καθώς θα αποτελεί έδρα του φορέα Προστασίας Περιβάλλοντος για την Ανατολική Κρήτη.

Ο προϋπολογισμός του έργου συντήρησης και ανάδειξης του Πύργου Καλλεργών ανέρχεται σε 280.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα το Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 29/06/2023

Top