Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Μεγαλύτερα πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους και λιγότερα αυτοκίνητα η πρόταση των μαθητών του Γυμνασίου Γαζίου για ασφαλή μετακίνηση στην πόλη τους

Κυριακή, 14/05/2023

Μεγαλύτερα πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους, δυνατότητα απρόσκοπτης μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρίες και λιγότερα αυτοκίνητα ήταν οι προτάσεις των μαθητών της Γ ΄Τάξης του Γυμνασίου Γαζίου για την πόλη τους. Προτάσεις για Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στο Γάζι που όπως είπε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας λαμβάνονται υπόψη στα έργα που θα υλοποιηθούν από το Δήμο. Κάλεσε δε τους μαθητές να συνεχίσουν να καταθέτουν τις προτάσεις τους στο Δήμο, για ότι εκείνοι θεωρούν καλύτερο για την πόλη και το περιβάλλον.

Η εργασία των μαθητών έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBILITY που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των μαθητών και τη διάχυση των γνώσεων για το κυκλοφοριακό, τη βιώσιμη κινητικότητα, την ατμοσφαιρική ρύπανση  και την  ενεργοποίησή τους για την αναζήτηση λύσεων με προσανατολισμό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης και ανεμπόδιστης μετακίνησης.

Η παρουσίαση της εργασίας των μαθητών έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία αξιολογητών με τους μαθητές να εντυπωσιάζουν για την αρτιότητα των προτάσεων τους συνδυάζοντας την ασφάλεια και την ανεμπόδιστη μετακίνηση για όλους, με την ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές δημιούργησαν και ένα γκράφιτι σε τοίχο του Δημαρχείου Μαλεβιζίου θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η δράση διοργανώθηκε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, και τις Επιτροπές Οργάνωσης των Εκστρατειών, ECOMOBILITY, FREEMOBILITY και ECO 2 MOBILITY με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου.

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 14/05/2023

Top