Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Αγία Πελαγία:  Απάντηση σε δημοσιεύματα για την πορεία των έργων

Παρασκευή, 28/04/2023

Εντός χρονοδιαγράμματος και με ταχείς ρυθμούς το έργο ανάπλασης

 Με αφορμή δημοσιεύματα για το έργο ανάπλασης του κεντρικού δρόμου στην Αγία Πελαγία οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων Γιώργος Πετούσης, Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Αποκατάστασης Πληγέντων Περιοχών Μιχάλης Αλμπαντάκης, ο Πρόεδρος της Μονομετοχικής Ανώνυμης Εταιρίας Δήμου  Μαλεβιζίου Γιάννης Μαρής και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αχλάδας Γιώργος Πεδιώτης δηλώνουν τα εξής:

  1. Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου το έργο ανάπλασης στην Αγία Πελαγία χρηματοδοτήθηκε με κονδύλια από τα αντισταθμιστικά οφέλη του ΑΔΜΗΕ για την Μεγάλη Ηλεκτρική Διασύνδεση της Κρήτης μέσω Κορακιάς μόλις αυτό ήταν εφικτό.
  2. Με την απόφαση αυτή επιτυγχάνεται η ταχύτατη υλοποίηση του έργου.
  3. Υπήρξαν διαδοχικές συναντήσεις του Δημάρχου με εκπροσώπους κατοίκων, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Αχλάδας, τον Εμπορικό Σύλλογο και καταστηματάρχες όπου ενημερώθηκαν εκτενώς για τη μελέτη, την άριστη ποιότητα των υλικών αλλά και για το χρονοδιάγραμμα του έργου. Όλοι συμφώνησαν στην υλοποίηση του.
  4. Μετά την κοινή απόφαση (Δήμου φορέων και κατοίκων) για την υλοποίηση του έργου, απαιτήθηκε σύντομο χρονικό διάστημα για να επιβεβαιωθεί πως η ανάπλαση δεν επηρεάζει το αντιπλημμυρικό της Αγίας Πελαγίας αλλά και μελλοντικά έργα που θα υλοποιηθούν για τη θωράκιση της περιοχής (φράγματα ανάσχεσης κ.α.).
  5. Είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται έργο ανάπλασης στον κεντρικό δρόμο της Αγίας Πελαγίας όπου επικρατούσε αναρχία με μικρά και ανόμοια πεζοδρόμια, ελλιπή φωτισμό, ενώ απουσίαζαν βασικές υποδομές (ράμπες ΑμεΑ, οδεύσεις τυφλών, αστικός εξοπλισμός, πράσινο κλπ.)
  6. Το έργο υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, ξεπερνώντας στο χρόνο υλοποίησης ανάλογα έργα ανάπλασης.
  7. Αρχές Μαΐου το έργο θα είναι πλήρως λειτουργικό.
  8. Παρά τις ανησυχίες που κατανοούμε απόλυτα, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου, που παρακολουθείται καθημερινά από μηχανικούς του Δήμου αλλά και από εμάς τους ίδιους.
  9. Η ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης αποτελεί την αρχή ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού του Δήμου Μαλεβιζίου που θα αλλάξει πλήρως τη φυσιογνωμία της Αγίας Πελαγίας. Αυτό άλλωστε είναι το ζητούμενο κατοίκων αλλά και επιχειρηματιών της περιοχής.
  10. Ο Δήμος Μαλεβιζίου με τις χρηματοδοτήσεις που πρόσφατα έλαβε από το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για τη θωράκιση της Αγίας Πελαγίας αλλά και άλλων περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Γιώργος Πετούσης – Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Μιχάλης Αλμπαντάκης – Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Αποκατάστασης Πληγέντων Περιοχών

Γιάννης Μαρής – Πρόεδρος ΜΑΕΔΗΜ

Γιώργος Πεδιώτης – Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας

 

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 28/04/2023

Top