Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Πράξη η σύνδεση Αμμουδάρας, Γαζίου με Πανεπιστήμιο Κρήτης και ΠΑΓΝΗ – Συμφωνία Δημάρχου Μαλεβιζίου με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου

Τρίτη, 10/01/2023

 

Τη Δευτέρα ξεκινούν τα δρομολόγια της νέας λεωφορειακής γραμμής

Σε μία σημαντική συμφωνία κατέληξε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργο Βουλγαράκη, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Αμμουδάρας, του Γαζίου και των γύρω περιοχών.

Την ερχόμενη εβδομάδα το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου ξεκινά μία νέα λεωφορειακή γραμμή με σημείο εκκίνησης την Αμμουδάρα και  σημείο τερματισμού το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η δρομολόγηση της γραμμής αποτελεί, στόχο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Μαλεβιζίου. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η σύνδεση των περιοχών της πολεοδομικής ενότητας Γαζίου βόρεια και νότια του ΒΟΑΚ μεταξύ τους αλλά και με  το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΙΤΕ και στο ΠΑΓΝΗ.

Η καθιέρωση των δρομολογίων αυτών είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δημάρχου Μαλεβιζίου με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Καλλέργο Βουλγαράκη και αποτελεί την απαρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας του Δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

Τα κυκλικά δρομολόγια θα είναι τέσσερα (4) στη διάρκεια της ημέρας και θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα. Θα εκτελούνται από Δευτέρα ως Παρασκευή, εξυπηρετώντας παράλληλα τους φοιτητές που διαμένουν σε Αμμουδάρα, Γάζι και τις γύρω περιοχές για την μετακίνηση τους προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΙΤΕ.

Η αφετηρία της Γραμμής Αμμουδάρα – ΠΑΓΝΗ θα είναι το ξενοδοχείο ROXANI στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου και η διαδρομή που θα ακολουθεί θα είναι :

Ανδρέα Παπανδρέου – Μακεδονίας – Ελευθερίου Βενιζέλου – Παλαιά Εθνική Οδός – Κωνσταντινουπόλεως – Νικ. Πλαστήρα (περιοχή Κολυβά) – Λεωφόρος Βουτών – Ανδρέα Καλοκαιρινού – Λεωφόρος Πανεπιστημίου – ΠΑΓΝΗ.

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 10/01/2023

Top