Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών από τις πλημμύρες της 15ης Οκτωβρίου

Τετάρτη, 23/11/2022

Η διαδικασία για τη χρηματοδότηση επισκευαστικών εργασιών για τα ακίνητα που υπέστησαν ζημιές

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών από τη θεομηνία της 15ης Οκτωβρίου. Με βάση τη συγκεκριμένη ΚΥΑ  οι ιδιοκτήτες κτισμάτων που υπέστησαν ζημιές ανεξάρτητα αν πρόκειται για πρώτη κατοικία, δικαιούνται στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση ζημιών που υπέστησαν τα ακίνητα τους.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται σε Γάζι, Παλαιόκαστρο, Αγία Πελαγία, Λυγαριά και Φόδελε των οποίων τα ακίνητα υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες της 15ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στην ΚΥΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο παράρτημα Ηρακλείου της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών που βρίσκεται στην οδό Μάχης Κρήτης 2 στον δεύτερο όροφο και στο τηλέφωνο 2810314924.

Ολόκληρη η Κοινή Υπουργική Απόφαση όπου περιγράφεται, η διαδικασία αποζημίωσης αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι δικαιούχοι βρίσκονται στο σύνδεσμο που ακολουθεί: https://www.et.gr/api/DownloadFeksApi/?fek_pdf=20220205942

Τονίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν ζημιές μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στεγαστικής συνδρομής, ανεξάρτητα από το αν είχαν υποβάλλει αίτημα στο Δήμο Μαλεβιζίου για την αποζημίωση της κατεστραμμένης οικοσκευής κύριας κατοικίας, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως για τους ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας, ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει ολοκληρώσει εδώ και αρκετό διάστημα τη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων(αιτήσεων και δικαιολογητικών) για την καταβολή από το Υπουργείο Εσωτερικών, οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των πρώτων αναγκών και για την αντικατάσταση της κατεστραμμένης οικοσκευής.

Όλα τα στοιχεία έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών που είναι αρμόδιο για την έγκριση των σχετικών αποζημιώσεων και την πίστωση τους, προκειμένου να καταβληθούν στους δικαιούχους.

 

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 23/11/2022

Top