Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Ομόφωνα δεκτή η πρόταση του Μενέλαου Μποκέα για απαλλαγή χρέωσης κατανάλωσης νερού στους πλημμυροπαθείς

Δευτέρα, 14/11/2022

Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου

Ομόφωνα δεκτή από το ΔΣ της ΔΕΥΑΜ η απαλλαγή χρέωσης κατανάλωσης νερού τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, όπως προτάθηκε με την από 25 Οκτωβρίου επιστολή του Δημάρχου Μαλεβιζίου. Η απαλλαγή της χρέωσης αφορά στο τρίτο τετράμηνο του έτους, στους πληγέντες των οικισμών της Αγία Πελαγίας, της Λυγαριάς, του Παλαιοκάστρου και του Γαζίου.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα προς τη ΔΕΥΑΜ είναι η εξής:

«Όπως γνωρίζεται στις 15 Οκτωβρίου ο Δήμος Μαλεβιζίου επλήγη από μία βιβλική καταστροφή. Το Μαλεβιζί θρηνεί την απώλεια δύο νέων ανθρώπων. Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε δημόσιες και δημοτικές υποδομές, οικίες και επιχειρήσεις. Οι επιστήμονες που μελέτησαν τα δεδομένα κάνουν δημόσια λόγο για ακραίο γεγονός, για «ένα τσουνάμι που ήρθε από τη στερια», χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ως «γεγονός 100ετιας», καθώς ειδικά στις παραλιακές περιοχές της Αγίας Πελαγίας, της Λυγαριάς και του Παλαιοκάστρου σημειώθηκε μεγάλο ύψος βροχής σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα. Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης του φαινομένου και των καταστροφικών συνέπειων του ο Δήμος Μαλεβιζίου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν δημότες και επιχειρήσεις στους παραλιακούς οικισμούς είναι πρωτοφανής καθώς αφενός αρκετοί είδαν τα σπίτια τους και την οικοσκευή τους να καταστρέφεται, ενώ δεκάδες είναι οι επιχειρήσεις που υπέστησαν καταστροφές σε υποδομή και εμπορεύματα, χωρίς μάλιστα η φετινή τουριστική περίοδος να έχει ολοκληρωθεί. Ως αποτέλεσμα η οικονομική δραστηριότητα έχει δυστυχώς ανασταλεί κατά το πλείστον και η τοπική οικονομία έχει πληγεί.

Με δεδομένα τα παραπάνω παρακαλώ να εξετάσετε στο πλαίσιο του Διοικητικού σας συμβουλίου τη δυνατότητα η ΔΕΥΑΜ να προχωρήσει σε ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανακούφιση όλων όσων οι οικίες τους και οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί βάσει των φύλλων ελέγχου αυτοψίας από τα κλιμάκια του Δήμου Μαλεβιζίου, της Περιφέρειας Κρήτης και της Διεύθυνσης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών ως εξής:

  • Απαλλαγή από χρέωση κατανάλωσης νερού στο σύνολο της έκδοσης του τελευταίου λογαριασμού ύδρευσης, (που σε κάθε περίπτωση περιλαμβάνει το μήνα Οκτώβριο)
  • Επιστροφή ρολογιών σε περίπτωση που έχουν αφαιρεθεί.

Παράλληλα, παρακαλώ όπως εξετάσετε κάθε άλλο ενδεδειγμένο μέτρο που δύναται να αναλάβει η επιχείρηση για την ανακούφιση των πληγέντων στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς το κοινωνικό σύνολο.»

Η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου είναι η ακόλουθη:

« Το ΔΣ εγκρίνει ομόφωνα τις προτάσεις του Δημάρχου Μαλεβιζίου, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών για την ανακούφιση όλων όσων οι οικίες και οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί, βάσει των φύλλων ελέγχου αυτοψίας από τα κλιμάκια του Δήμου Μαλεβιζίου, της Περιφέρειας Κρήτης και της Διεύθυνσης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών ως εξης:

  • Απαλλαγή από τη χρέωση κατανάλωσης νερού του Γ τετραμήνου 2022, τελών ύδρευσης και αποχέτευσης.
  • Επανασύνδεση των υδρομετρητών σε καταναλωτές που τους έχει γίνει διακοπή από τη ΔΕΥΑΜ.»

 

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 14/11/2022

Top