Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Συναυλία με την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «Χοροσταλίτες» στην Τύλισο το Σάββατο στις 20.30

Παρασκευή, 23/09/2022

«Άρωμα Κρήτης στον κύκλο της Έλλαδας» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δώσει στην Τύλισο το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «Χοροσταλίτες» με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, τη στήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι «Χοροσταλίτες» είναι μια ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής πέντε μουσικών που αγαπούν, παίζουν και δημιουργούν πάνω στο παραδοσιακό και το “έντεχνο” τραγούδι. Το όνομά τους προέρχεται από την Ικαρία, από το ρήμα “χοροσταλίζω” που σημαίνει χορεύω διαρκώς, ασταμάτητα.

Στη μέχρι τώρα πορεία τους έχουν συνεργαστεί με πολλούς πολιτιστικούς φορείς και παραδοσιακούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη φτάνοντας μέχρι και τον Καναδά. Έχουν συνοδεύσει πολλά χορευτικά συγκροτήματα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και έχουν τη μουσική επιμέλεια του Χορευτικού Φεστιβάλ Α.Σ.Ι.Σ. (όλων των ιδιωτικών σχολείων της Αθήνας).

Σκοπός τους είναι μέσα από το μουσικό τους έργο να συμβάλλουν στη μετάδοση της ιστορικής και λαϊκής μας κληρονομιάς, αναδεικνύοντας την παραδοσιακή μουσική του τόπου τους αλλά και τη νεότερη, με δικά τους τραγούδια και αναφορές σε σύγχρονους κρητικούς καλλιτέχνες, και όχι μόνο, που επιρρέασαν το ελληνικό πεντάγραμμο με το μουσικό τους έργο, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Νίκος Ξυλούρης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Κώστας Μουντάκης, ο Κώστας Παπαδάκης, ο Ψαραντώνης, ο Αντώνης Μαρτσάκης, ο Μάνος Χατζιδάκης κ.α.

Οι “Χοροσταλίτες” υπηρετούν με πάθος την παράδοση, προσανατολισμένοι όμως στην εξέλιξή της στη σύγχρονη εποχή, παντρεύοντας με σεβασμό το παλιό με το νέο.

Η ορχήστρα αποτελείται:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΣΣΑΡΙΤΑΚΗΣ: κρουστά, τσαμπούνα, μαντούρα ,τραγούδι

ΦΑΝΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: κλαρίνο, φλογέρα, μπουζούκι, τρομπέτα, τραγούδι,

ΕΥΔΟΚΙΑ ΜΩΡΑΙΤΗ: τραγούδι

ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: βιολί

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: λαούτο, κιθάρα, τραγούδι

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 23/09/2022

Top