Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Στις 12.00 η μαθητική παρέλαση στο Γάζι για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Παρασκευή, 25/03/2022

Με πρωταγωνιστές τους μαθητές των νηπιαγωγείων οι καταθέσεις στεφάνων στο Τσαλικάκι

Με τη μαθητική παρέλαση στο Γάζι κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Μαλεβιζίου. Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στο Γάζι την Πέμπτη, κατά μήκος της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου και θα ξεκινήσει στις 12:00. Ως αφετηρία έχει οριστεί η συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Καμαριώτη και ως τερματισμός ο Ιερός Ναός Άγιου Νικολάου στην έξοδο του Γαζίου.

Θα προηγηθεί η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στις 09.30.

Εορταστικές εκδηλώσεις όμως θα πραγματοποιηθούν στην Τύλισο και στον Κρουσώνα. Στην Τύλισο οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 08.30 με Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ενώ θα ακολουθήσει στις 09.15 κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων.

Αντίστοιχα στον Κρουσώνα η επίσημη Δοξολογία θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 ενώ αμέσως μετά ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο τις 25ης Μαρτίου στο Δήμο Μαλεβιζίου ξεκίνησαν την Πέμπτη με καταθέσεις στεφάνων από εκπροσώπους του Δήμου και μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μνημείο Πεσόντων στο Τσαλικάκι.

Με πρωταγωνιστές του μικρούς μαθητές των νηπιαγωγείων Αγίας Μαρίνας και Γαζίου, που με τα ποιήματα τους ζήτησαν να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

Στο  Μνημείο Πεσόντων στην πλατεία Αγίας Μαρίνας (Τσαλικάκι) αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση, στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας , ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης, η κ. Ελένη Βατσινά ως εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, οι Πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Παιδείας Μενέλαος Σκουλούδης και Ανδρέας Παντερής, ο αντιπρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου Γιάννης Άσπρης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου Ανδρέας Ταβερναράκης, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία Γαζίου και Αγίας Μαρίνας,  το Γυμνάσιο και το Λύκειο Γαζίου.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 25/03/2022

Top