Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Μενέλαος Μποκέας: «Ήρθε η ώρα να μετατρέψουμε το Γάζι σε μία πόλη ανθρώπινη που προσφέρει δυνατότητες ασφαλούς μετακίνησης για όλους.» Με επιτυχία η πρώτη διαβούλευση για το ΣΒΑΚ Γαζίου

Τετάρτη, 09/03/2022

«Ήρθε η ώρα να μετατρέψουμε το Γάζι σε μία πόλη ανθρώπινη που προσφέρει δυνατότητες ασφαλούς μετακίνησης για όλους. Πεζούς, οχήματα, ποδηλάτες, ΑμεΑ, οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένους». Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά την πρώτη διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της Δημοτικής Ενότητας Γαζίου, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και πολιτών, τόσο δια ζώσης, όσο και μέσω διαδικτύου.

«Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας είναι ένα στρατηγικό εργαλείο για να οργανώσουμε το δημόσιο χώρο και να ενσωματώσουμε αλλαγές για την εξυπηρέτηση όλων των χρηστών.  Είναι παράλληλα κι ένα σημαντικό εργαλείο για τη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων, καθώς πλέον θα αποτελεί προαπαιτούμενο για την υποβολή προτάσεων σε ανταγωνιστικά προγράμματα. Ήδη η αίτηση που υποβάλλαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης για τη χρηματοδότηση της ανάπλασης της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου θα λάβει επιπλέον βαθμολογία, λόγω της ύπαρξης του ΣΒΑΚ» ανέφερε ο Μενέλαος Μποκέας, καλώντας πολίτες και φορείς να συμμετέχουν στη διαβούλευση, καταθέτοντας τις προτάσεις τους.

Η Συγκοινωνιολόγος και μελετήτρια του ΣΒΑΚ Γαζίου, Μαρία Σίτη, παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση στη δημοτική ενότητα Γαζίου, επισημαίνοντας πως πέρα από τις μακροχρόνιες αλλαγές το ΣΒΑΚ θα προτείνει και μία σειρά από παρεμβάσεις και λύσεις για την άμβλυνση βασικών ζητημάτων που έχουν εντοπιστεί στη μετακίνηση, ειδικά πεζών και ποδηλατών.

Από την πλευρά του καθηγητής του ΕΜΠ Θάνος Βλαστός, κατά την τοποθέτηση του συνεχάρη το Δήμο Μαλεβιζίου για την πρωτοβουλία της εκπόνησης του ΣΒΑΚ Δ.Ε. Γαζίου και πρόσθεσε πως τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας είναι στρατηγικά εργαλεία για σύγχρονες και λειτουργικές πόλεις, που φροντίζουν για τη δυνατότητα ασφαλών μετακινήσεων για όλους.

Στο video που ακολουθεί είναι το βίντεο από την τοποθέτηση του Δημάρχου Μαλεβιζίου κατά την διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της Δημοτικής Ενότητας Γαζίου.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 17/03/2022

Top