Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Την Τετάρτη η εκδήλωση με θέμα «Όπλα, τεχνολογία του πολέμου και Επαναστάσεις στο μεταίχμιο της νεωτερικότητας» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Τρίτη, 01/03/2022

Αύριο Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 18.30 είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση «Όπλα, τεχνολογία του πολέμου και Επαναστάσεις στο μεταίχμιο της νεωτερικότητας» που θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των  παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης «Των Αντρειωμένων τ΄ Άρματα» που συνεχίζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου.

Ομιλητές θα είναι ο  Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου Βαγγέλης Τζούκας και ο συλλέκτης και ιστορικός Ευτύχης Τζιρτζιλάκης.

Η ομιλία του κ Τζούκα στοχεύει στην ανάδειξη του τρόπου με τον οποίο επίδρασε αποφασιστικά η τεχνολογία του πολέμου στις απελευθερωτικές επαναστάσεις και εξεγέρσεις του 19ου αιώνα, με έμφαση στην περιοχή της Κρήτης. Τα όπλα των αγώνων αυτών, και η εξέλιξη τους, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις διαδικασίες με τις οποίες οι επαναστατημένες κοινωνίες της εποχής αντιλαμβάνονταν τη σχέση τους με τον πόλεμο, σε συσχέτιση πάντα με την κοινωνική και πολιτισμική οργάνωση των παραδοσιακών κοινοτήτων, από τις τάξεις των οποίων προερχόταν και η πλειονότητα των αγωνιστών.

Από την πλευρά του ο κ Τζιρτζιλάκης θα κάνει μία παρουσίαση του επετειακού τόμου που εκδόθηκε με αφορμή την έκθεση «Των Αντρειωμένων τ΄ Άρματα».

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 01/03/2022

Top