Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Δεύτερος δολωματικός ψεκασμός για το δάκο στην Αχλάδα

Παρασκευή, 09/07/2021

Στις περιοχές που γίνονται δολωματικοί ψεκασμοί βρέθηκε Τετάρτη και Πέμπτη ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Πολίτη και Περιβάλλοντος του Δήμου Μαλεβιζίου Γρηγόρης Περυσινάκης. Ο δεύτερος ψεκασμός ολοκληρώθηκε σε Γάζι Καλέσα, Τύλισο, Μονή Κεραμούτσι, Δαμάστα, Καμάρι. Ο αντιδήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ανάδοχο που εκτελεί το έργο της δακοκτονίας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, να ενημερωθεί για την πορεία του προγράμματος αλλά και για την εικόνα που τα συνεργεία που εκτελούν τους ψεκασμούς αντικρύζουν στα ελαιόφυτα.

Σήμερα Παρασκευή όπως έχει ανακοινώσει η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα γίνει ο δεύτερος δολωματικός ψεκασμός στην ευρύτερη περιοχή της Αχλάδας.

Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους για τη διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Τηλ. Επικοινωνίας ΔΑΑ ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: 2813 407921, 2813407917

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 09/07/2021

Top