Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Θεατρικό δρώμενο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου από το Δήμο Μαλεβιζίου

Παρασκευή, 02/04/2021

Τη σημασία και τον πολύπλευρο ρόλο των παιδικών αναγνωσμάτων στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών αναδεικνύει ο Δήμος Μαλεβιζίου με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Χαράλαμπος Κουτσογιάννης: «Πρόκειται για  διαδικτυακή δράση που τιμά το μεγάλο Δανό παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ο Δήμος Μαλεβιζίου και εθελοντές εκπαιδευτικοί με τη συνοδεία μουσικού δημιούργησαν ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση γύρω από την αξία των βιβλίων και η διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας. Στο δρώμενο, ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «ζωντανεύει» και μιλά για τη μαγεία, το υλικό των παραμυθιών και τις λέξεις που γίνονται παραμύθι, μεταφέροντάς μας στον κόσμο της φαντασίας».

Οι νηπιαγωγοί Ευαγγελία Παπαδημητράκη και Μαρία Κουφάκη, μελέτησαν  τη ζωή του Άντερσεν και κατανόησαν πως τα δύσκολα βιώματά του, αντί να τον αποδυναμώσουν, τόνωσαν την φαντασία του και γέννησαν τα καλύτερα παραμύθια. Στέλνουν έτσι ένα επίκαιρο μήνυμα στις ιδιαίτερες συνθήκες που όλοι βιώνουμε σήμερα. Τις νηπιαγωγούς συνόδευσε στο πιάνο, ο μουσικός παιδαγωγός Νικόλας Χριστοφόρου. Οι λήψεις με drone πραγματοποιήθηκαν από τον εκπαιδευτικό και ερασιτέχνη videographer Νίκο Κωνσταντάκη.

Παρακολουθήστε το θεατρικό δρώμενο εδώ: https://youtu.be/YG3yw6X8Gxw

Σημειώνεται ότι οι εθελοντές που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία του Δήμου Μαλεβιζίου, υποβλήθηκαν σε γρήγορα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, προκειμένου να υλοποιηθεί με ασφάλεια η δράση.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 02/04/2021

Top