Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Σε συνεχή εγρήγορση η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου

Τετάρτη, 21/10/2020

Επιτόπιες επισκέψεις  Μενέλαου Μποκέα

Αναγγελία στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στην παραγωγή

Σε συνεχή εγρήγορση βρίσκεται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου,  στο πλαίσιο της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κρήτη. Επί ποδός βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία, τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου, αλλά και ιδιώτες εθελοντές, προκειμένου να συνδράμουν όπου είναι απαραίτητο, με το συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Πετούση. Σε εγρήγορση βρίσκονται και τα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΥΑΜ υπό το συντονισμό του Προέδρου και Αντιπροέδρου της Επιχείρησης, Τασου Λιαδάκη και Γιάννη Βάμβουκα αντίστοιχα.

Με τα ποσοστά βροχής να είναι ιδιαίτερα υψηλά και στο Μαλεβίζι, από νωρίς το πρωί ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας προχώρησε σε επιτόπιες επισκέψεις σε αρκετά σημεία της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να συνομιλήσει με κατοίκους. Μαζί του βρίσκονταν ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πετούσης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης.

Την ίδια στιγμή με μέριμνα του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα Μιχάλη Αλμπαντάκη, η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου προχώρησε σε αναγγελία προς τον ΕΛΓΑ, σχετικά με τις ζημιές στην παραγωγή. Έτσι, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αναμένεται νωρίς αύριο το πρωί στο Μαλεβίζι προκειμένου, σε συνεργασία με τους Γεωπόνους του Δήμου, να προχωρήσει σε αυτοψία και να εκτιμήσει το εύρος της ζημιάς. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην ελαιοπαραγωγή και τα εσπεριδοειδή, κυρίως στις περιοχές της Ρογδιάς, του Μαράθου και του Φόδελε.

Με την κακοκαιρία στην Κρήτη να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου συστήνει στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να αποφεύγουν να διασχίσουν χειμάρρους και ρέματα.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 21/10/2020

Top