Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Μαλεβίζι: Έτοιμη η νέα αίθουσα στο Γυμνάσιο Γαζίου!

Παρασκευή, 28/08/2020

Με παρέμβαση του Δημάρχου από το Σεπτέμβριο θα φοιτούν όλοι οι μαθητές του Γαζίου

 Από αυτόν το Σεπτέμβριο όλοι οι μαθητές του Γαζίου θα φοιτούν κανονικά στο Γυμνάσιο  της πόλης με παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, που εξασφάλισε μια νέα αίθουσα προκειμένου να ενισχύσει τη δυναμικότητα του σχολείου. Ήδη η νέα αίθουσα είναι έτοιμη και έχει τοποθετηθεί στο Γυμνάσιο, λύνοντας έτσι οριστικά  το πρόβλημα που προέκυψε με τις εγγραφές των μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία 2ο και 3ο Γαζίου, οι οποίοι είχαν κληθεί με απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να φοιτήσουν στα σχολεία του Ηρακλείου και της Τυλίσου. Πλέον, οι μαθητές του Γαζίου, που το προηγούμενο διάστημα είχαν εγγραφεί προς φοίτηση σε σχολεία άλλων περιοχών, μπορούν τώρα να προχωρήσουν σε αιτήσεις μετεγγραφών, προκειμένου να φοιτούν κανονικά στο Γυμνάσιο Γαζίου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σήμερα, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Χαράλαμπο Κουτσογιάννη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Πετούση και τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ανδρέα Παντερή έκαναν αυτοψία στο χώρο του Γυμνασίου, προκειμένου να δουν από κοντά τη νέα αίθουσα που έχει τοποθετηθεί και να διευθετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Παρών ήταν και ο υποδιευθυντής του Γυμνασίου Εμμανουήλ Μαρκογιαννάκης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που στηρίζουν βήμα – βήμα την παιδεία στον τόπο μας. Από το Σεπτέμβριο όλοι οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του Γαζίου και της Αμμουδάρας θα βρίσκονται «σπίτι» τους. Ολοκληρώσαμε την κατασκευή νέας αίθουσας  στο Γυμνάσιο Γαζίου. Απώτερος στόχος μας η ανέγερση ενός νέου Γυμνασίου για την περιοχή. Σταθερή προτεραιότητά μας η ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην πράξη».

Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για την καλοκαιρινή περίοδο ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με τους Αντιδημάρχους Χαράλαμπο Κουτσογιάννη, Γιώργο Πετούση και τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ανδρέα Παντερή είχαν πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις για το θέμα τόσο με τα στελέχη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και με το Διευθυντή του Γυμνασίου Γαζίου Αντώνη Χναράκη. Τη λύση έδωσε άμεσα η Δημοτική Αρχή, αποφασίζοντας να κατασκευαστεί μια νέα αίθουσα δυναμικότητας 27 μαθητών, προκειμένου το Γυμνάσιο να είναι σε θέση να φιλοξενήσει ένα επιπλέον τμήμα.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 28/08/2020

Top