Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Άμεση η κινητοποίηση του Δήμου Μαλεβιζίου για τη φωτιά στην Αγία Πελαγία

Παρασκευή, 28/08/2020

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας

Άμεση ήταν η κινητοποίηση όλου του μηχανισμού τόσο των Σωμάτων Ασφαλείας όσο και του Δήμου Μαλεβιζίου προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή της  Αγίας Πελαγίας. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Πετούσης, ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Φασουλάκης, η Πολιτική Προστασία του Δήμου, καθώς και εθελοντές, συνδράμοντας στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Η προσπάθεια όλων ήταν υπεράνθρωπη και η εγρήγορση συνεχίζεται μέχρι αυτήν την ώρα που η φωτιά έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο. Εξαπλώθηκε γρήγορα, αλλά η κινητοποίηση ολόκληρου του μηχανισμού πολιτικής προστασίας ήταν άμεση. Γιατί μπροστά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, στήθηκε από την πρώτη στιγμή ένα άλλο, ανθρώπινο.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ και το σεβασμό μου στις Πυροσβεστικές δυνάμεις, την Αστυνομία, την Τροχαία ΒΟΑΚ, το Λιμενικό, την Πολιτική Προστασία τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας, αλλά και στους εθελοντές, τους χειριστές των μηχανημάτων και στους κατοίκους για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση. Η συνδρομή όλων ήταν καταλυτική στο να απομακρυνθεί κάθε κίνδυνος για την περιοχή της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς. Ευχαριστώ τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πετούση για την ετοιμότητα και τη συνεργασία με τα Σώματα Ασφαλείας στο συντονισμό της επέμβασης.

Δυστυχώς, έχουμε εγκαίρως προειδοποιήσει για τις συνέπειες και για τα θέματα πολιτικής προστασίας που προκύπτουν από τον κλειστό και μη ολοκληρωμένο κόμβο της Αγίας Πελαγίας. Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου και τη συνδρομή της Τροχαίας ΒΟΑΚ ο κόμβος «άνοιξε» για λόγους πολιτικής προστασίας.

Για να μην αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερες καταστροφές, θα πρέπει να λυθεί άμεσα το ζήτημα των κόμβων αλλά και της ενίσχυσης των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας».

Βίντεο από το σημείο:

https://www.facebook.com/616106327/videos/pcb.10158209470186328/10158209464871328

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 28/08/2020

Top