Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Μαλεβίζι: Πρόγραμμα Συμβουλευτικής για Μαθησιακές Δυσκολίες και Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης

Τρίτη, 25/08/2020

Αιτήσεις έως τις 15 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Μαλεβιζίου

Ξεκίνησε, η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στον πρώτο κύκλο του προγράμματος «Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες», που υλοποιείται στο Δήμο Μαλεβιζίου από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στο Δήμο Μαλεβιζίου λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου 2020.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από κινητή διεπιστημονική ομάδα του ΕΛΜΕΠΑ και έχει ως στόχο την αξιολόγηση των μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά και απευθύνεται σε  παιδιά που φοιτούν στην Γ΄ έως και ΣΤ΄ Δημοτικού.

Ποιος μπορεί να υποβάλλει αίτηση;

Αίτηση μπορεί να υποβάλει ένας εκ των δυο κηδεμόνων. Σε περίπτωση διαζυγίου ή υιοθεσίας, απαιτείται η προσκόμιση της πράξης επιμέλειας.

Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία δεν ισοδυναμεί με αίτηση, καθώς υπεύθυνη για την αξιολόγηση των αιτημάτων είναι η ομάδα υλοποίησης του έργου. Για την αξιολόγηση απαιτούνται δύο συναντήσεις (συνολική διάρκεια περίπου 4 ώρες), ενώ αν διαπιστωθεί μαθησιακή δυσκολία, ακολουθούν δωρεάν συνεδρίες υποστήριξης του παιδιού και της οικογένειας, με την συμμετοχή ειδικών παιδαγωγών, λογοθεραπευτών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και λοιπού εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού.

Για αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα για το Δήμο Μαλεβιζίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

2810 823547 (ΚΑΠΗ ΓΑΖΙΟΥ) Κατσάπη Χρυσούλα, Κοινωνική Λειτουργός
2813400684 (ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ) Τερζίδου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός

Γενικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, στα τηλέφωνα 2810379528 – 514 – 516, στο e-mail lahers@hmu.gr και στην ιστοσελίδα https://lahers.hmu.gr/learning-disabilities/.

 

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 25/08/2020

Top