Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Τα μέλη της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου απαντούν στο τοπικό συμβούλιο Ρογδιάς

Τρίτη, 18/08/2020

Σε συνέχεια της χθεσινής δήλωσης του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε μέλη της τοπικής κοινότητας Ρογδιάς για τα παρακάτω:

  • Πετύχαμε τη χρηματοδότηση του Λιμενικού Ταμείου με 323.201,00€ για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών που θα δώσουν ζωή στο Λιμάνι της Παντάνασσας και θα ανοίξουν το δρόμο για έργα μεσω ΕΣΠΑ.
  • Πετύχαμε τη χρηματοδότηση της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Ρογδιάς, 250.000,00€
  • Υποβάλαμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα και αναμένουμε την αξιολόγηση των έργων:
    • Αποκατάσταση πρανούς σε δρόμο στην περιοχή ανάντη του Αλιευτικού Καταφυγίου Παντάνασσας, 516.800,60€
    • Αντικατάσταση εξοπλισμού Αλιευτικού Καταφυγίου Παντάνασσας, 150.000,00€ 
    • Βελτίωση βατότητας δρόμου εντός οικισμού Παλαιοκάστρου, 279.000,36€ 
  • Υποβάλαμε στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ το έργο «Αντικατάσταση συνθετικού τάπητα γηπέδου Ρογδιάς», 78.000,00€
  • Ολοκληρώνουμε με απόλυτη προτεραιότητα τη μελέτη για την ανάπλαση του μνημείου του Παλαιοκάστρου σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία
  • Ωριμάζουμε τις απαραίτητες μελέτες και παίρνουμε τις αναγκαίες εγκρίσεις για να υποβάλλουμε το μεγάλο έργο του αντιπλημμυρικού του Παλαιοκάστρου σε επόμενες προσκλήσεις χρηματοδοτικών εργαλείων.
  • Δημοπρατήσαμε την «Ανάπλαση της Πλατείας Ρογδιάς και την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων» με προϋπολογισμό μελέτης 950.000,00€. Η χρηματοδότηση που είχε εξασφαλιστεί από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ήταν 357.800,00. Το υπόλοιπο ποσό της δημοπράτησης είναι από ίδια έσοδα του Δήμου. Διευκρινίζουμε ότι σε διαβούλευση που είχε γίνει στην αρχή της δημοτικής περιόδου με το τοπικό συμβούλιο Ρογδιάς η Δημοτική Αρχή είχε προτείνει το ποσό της επιχορήγησης να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες κάλυψης των χρονιζόντων προβλημάτων της σχολικής στέγης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τόσο στη Ρογδιά όσο και στο σύνολο του Δήμου και η ανάπλαση της πλατείας να καλυφθεί από ίδια έσοδα. Η Δημοτική Αρχή σεβάστηκε την άρνηση του τοπικού συμβουλίου Ρογδιάς.
  • Δημοπρατούμε στις 25/8/2020 την Ανακαίνιση Νηπιαγωγείου Ρογδιάς, 38.000,00€ με χρηματοδότηση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, κατόπιν ενεργειών και του τοπικού συμβουλίου Ρογδιάς.
  • Εκπονούμε μελέτη για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων των Λινοπεραμάτων, οικισμού που επί χρόνια έχει μείνει στο περιθώριο.
  • Σε πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Μανώλη Γενναράκη με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου τέθηκαν για πρώτη φορά και ζητήματα διεκδίκησης του ρόλου και της αξίας που αναλογεί στο Μαλεβίζι σε θέματα αξιοποίησης της λιμενικής ζώνης που εκμεταλλεύεται ο ΟΛΗ.
  • Τέλος για ακόμη μια φορά διευκρινίζουμε ότι τα πρωτόγνωρα ανταποδοτικά οφέλη που πέτυχε ο Δήμος αφενός αφορούν στο Μεγάλο Καλώδιο (όχι στη ΔΕΗ) και αφετέρου ανταποκρίνονται στις ανάγκες ισόρροπης ανάπτυξης όλου του Δήμου. Το φωτοβολταϊκό πάρκο, η ενδοδημοτική συγκοινωνία, οι επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού και το καινούργιο νηπιαγωγείο Ρογδιάς όπως δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος στη Γενική συνέλευση που έγινε πρόσφατα στη Ρογδιά, αποτελούν μερικά από αυτά.

Με χαρά να συναντηθούμε ξανά σε ανοιχτές μαζικές διαδικασίες, όπως επιλέγουμε να κάνουμε μέχρι σήμερα σε κάθε κοινότητα.

Στόχος μας η ισόρροπη ανάπτυξη, χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς, στο σύνολο του Δήμου.

 Με εκτίμηση,

 Γιώργος Πετούσης, Αντιδήμαρχος

Μιχάλης Αλμπαντάκης, Αντιδήμαρχος

Χρύσα Λυρώνη, Αντιδήμαρχος

Χαράλαμπος Κουτσογιάννης, Αντιδήμαρχος

Γρηγόρης Φασουλάκης, Αντιδήμαρχος

Τάσος Λιαδάκης, Πρόεδρος ΔΕΥΑΜ

Μανώλης Γενναράκης, Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου

Γιάννης Μαρής, Πρόεδρος ΜΑΕΔΗΜ

Μαρίνα Βογιατζή, Πρόεδρος ΔΟΚΑΠΠΑΜ

 

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 18/08/2020

Top