Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ανάθεση με τίτλο:«Τεχνικός Έλεγχος Οχημάτων της Δ.Ε.Υ.Α.Μ»

Πέμπτη, 04/06/2020

Αρ. Πρωτ.:1188/04-06-20

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ) προχωρεί στην λήψη προσφορών για την ανάθεση της παροχής υπηρεσιών με τίτλο: «Τεχνικός Έλεγχος Οχημάτων της Δ.Ε.Υ.Α.Μ» για την κυκλοφορία των οχημάτων της (CPV:71631200-2), με σφραγισμένες προσφορές.

Κριτήριο κατακύρωσης : είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, μόνο βάσει της τιμής. Η ανάθεση της ανωτέρω παροχής υπηρεσιών θα γίνει με απευθείας ανάθεση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016.

Προϋπολογισμός – χρηματοδότηση : Η δαπάνη θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ, έχει προϋπολογισθεί ενδεικτικά στο ποσό των 635,50 €, χωρίς Φ.Π.Α και θα καλυφθεί από τον κωδικό Κ.Α.:62-07-03-0000 του προϋπολογισμού του έτους 2020 με ανάλογη πρόβλεψη για το έτος 2021.

Δικαιούμενοι συμμετοχής: είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι εγκατεστημένα σε:

α) κράτος-μέλος της Ένωσης, β) κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), γ) τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και  δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

Γλώσσα σύνταξης των προσφορών: Οι οικονομικές προσφορές θα είναι γραμμένες στην Ελληνική γλώσσα. Όλα τα δικαιολογητικά, έγγραφα, πιστοποιητικά και λοιπά κείμενα θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά στην Ελληνική γλώσσα, πρωτότυπα ή νόμιμα επικυρωμένα αντίγραφα και σε ισχύ. Δικαιολογητικά που έχουν εκδοθεί σε ξένη γλώσσα θα υποβληθούν ξενόγλωσσα σε πρωτότυπα ή νόμιμα επικυρωμένα αντίγραφα και νομίμως μεταφρασμένα στα Ελληνικά.

Τόπος και χρόνος υποβολής προσφορών : Οι οικονομικοί φορείς, προκειμένου να καταθέσουν την οικονομική τους προσφορά, θα πρέπει να λάβουν γνώση της υπ’ αριθ. πρωτ.: 1148/01-06-20 τεχνικής έκθεσης της Δ.Ε.Υ.Α.Μ, να συμπληρώσουν, υπογράψουν και να σφραγίσουν το Έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ».

Οι προσφορές θα καταθέτονται μέχρι την 09η  Ιουνίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ. (λήξη προσφορών), στο πρωτόκολλο της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου.

Η Τεχνική έκθεση της ΔΕΥΑΜ με το έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» παραλαμβάνεται από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜ έχουν αναρτηθεί στον Πίνακα Ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του Δήμου Μαλεβιζίου www.deyamalevizi.gr και δύναται να σταλούν σε ηλεκτρονική μορφή. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα γραφεία της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, Ελ. Βενιζέλου 115, και στο τηλεφ. 2810-824625 (κ. Φασουλάκης Μιχάλης, εσωτ. 5), Fax: 2810 822964, e-mail: deyagazi@otenet.gr.

Δικαιολογητικά συμμετοχής : Οι οικονομικοί φορείς υποβάλλουν μαζί με την προσφορά τους και τα εξής δικαιολογητικά ως αποδεικτικά στοιχεία για τη μη συνδρομή των λόγων αποκλεισμού της παραγράφου 1 του άρθρου 73 και για την πλήρωση των κριτηρίων ποιοτικής επιλογής.

  • Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνει ότι δεν υπάρχει εις βάρος του αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για έναν από τους ακόλουθους λόγους :
  1. συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση,
  2. δωροδοκία,
  3. απάτη,
  4. τρομοκρατικά εγκλήματα ή εγκλήματα συνδεόμενα με τρομοκρατικές δραστηριότητες,
  5. νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή χρηματοδότηση της τρομοκρατίας,
  6. παιδική εργασία και άλλες μορφές εμπορίας ανθρώπων,
  7. για σοβαρό επαγγελματικό παράπτωμα όπως ειδικότερα και αναλυτικά αυτά ορίζονται στο άρθρο 73 του Ν. 4412/2016.
  • Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/86, στην οποία να δηλώνεται υποχρεωτικά ότι ο συμμετέχοντας :

α) έλαβε γνώση όλων των όρων της τεχνικής έκθεσης και των τεχνικών προδιαγραφών και ότι τους αποδέχεται χωρίς καμία επιφύλαξη. Εφόσον υπεύθυνα δηλώνεται η ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της τεχνικής έκθεσης, δεν γίνεται δεκτή, με ποινή αποκλεισμού, καμία άλλη επιφύλαξη που μπορεί να υπάρχει μέσα στην προσφορά και δεν συμφωνεί με τους όρους της.

β) παραιτείται από κάθε δικαίωμα αποζημίωσης για απόφαση της Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου περί αναβολής ή ακύρωσης της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου, για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

γ)       Ότι θα λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς και την ευθύνη αποκατάστασης οποιασδήποτε ζημιάς προκύψει από πλημμελείς εργασίες.

δ) Ότι μετά από επιτόπια αυτοψία έλαβε γνώση των τοπικών συνθηκών και ότι αναλαμβάνει να εκτελέσει την σύμβαση, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στα έγγραφα της σύμβασης.

  • Πιστοποιητικό του οικείου Επιμελητηρίου του τόπου όπου ασκούν το επάγγελμά τους, με το οποίο βεβαιώνεται το ειδικό επάγγελμα αυτών συναφή με το αντικείμενο της σύμβασης, καθώς και την άδεια άσκησης – κατάλληλη πιστοποίηση για Άδεια Ίδρυσης και λειτουργίας ΚΤΕΟ κατά την διενέργειας της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου.

Τα δικαιολογητικά προσκομίζονται σε φάκελο, ο οποίος παραδίδεται εμπρόθεσμα στο πρωτόκολλο της ΔΕΥΑΜ.

  Αν δεν προσκομισθούν τα παραπάνω δικαιολογητικά ή υπάρχουν ελλείψεις σε αυτά που υποβλήθηκαν ή κατά τον έλεγχο των παραπάνω δικαιολογητικών διαπιστωθεί ότι τα στοιχεία που δηλώθηκαν είναι ψευδή ή ανακριβή ή προσκομίσθηκαν νομίμως και εμπροθέσμως, δεν αποδεικνύεται η μη συνδρομή των λόγων αποκλεισμού ή η πλήρωση μιας ή περισσότερων από τις απαιτήσεις των κριτηρίων ποιοτικής επιλογής, ο προσωρινός ανάδοχος κηρύσσεται έκπτωτος και η κατακύρωση γίνεται στον προσφέροντα που υπέβαλε την αμέσως επόμενη πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, μόνο βάσει της τιμής, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προσφορά του προσφέροντος που απορρίφθηκε. Αν κανένας από τους προσφέροντες δεν υπέβαλε αληθή ή ακριβή δήλωση η διαδικασία ανάθεσης ματαιώνεται.

   Όσοι υπέβαλαν παραδεκτές προσφορές λαμβάνουν γνώση των παραπάνω δικαιολογητικών που κατατέθηκαν.

Προσφερόμενη τιμή :

  1. Η οικονομική προσφορά, δηλαδή η προσφερόμενη τιμή δίδεται σε ευρώ και θα αναφέρεται η τιμή χωρίς Φ.Π.Α.
  2. Στην τιμή της προσφοράς περιλαμβάνονται οι υπέρ τρίτων κρατήσεις, ως και κάθε άλλη νόμιμη επιβάρυνση, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
  3. Προσφορά που θέτει όρο αναπροσαρμογής, απορρίπτεται ως απαράδεκτη. Προσφορά που δεν προκύπτει με σαφήνεια η προσφερόμενη τιμή ανά υπηρεσία απορρίπτεται ως απαράδεκτη.
  4. Προσφορές που παρουσιάζουν, ουσιώδεις αποκλίσεις από τους όρους της διακήρυξης και τις τεχνικές προδιαγραφές απορρίπτονται ως απαράδεκτες.

Διάρκεια σύμβασης : Η σχετική σύμβαση θα έχει διάρκεια είκοσι τεσσάρων (24) μηνών από την υπογραφή της με τον ανάδοχο.

Τιμές συμβάσεως

Οι τιμές κατά την διάρκεια της σχετικής σύμβασης νοούνται σταθερές για ολόκληρο το χρονικό διάστημα της σύμβασης.

Παρακολούθηση της σύμβασης

Η παρακολούθηση της εκτέλεσης της Σύμβασης και η διοίκηση αυτής θα διενεργηθεί από την αρμόδια Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής παροχής υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜ, σύμφωνα με όσα καθορίζονται στις διατάξεις του άρθρου 216 του Ν. 4412/2016. Η επιτροπή θα εισηγείται  στο αρμόδιο αποφαινόμενο όργανο που είναι το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην προσήκουσα εκτέλεση όλων των όρων της σύμβασης και στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων του αναδόχου, στη λήψη των επιβεβλημένων μέτρων λόγω μη τήρησης των ως άνω όρων και ιδίως για ζητήματα που αφορούν σε τροποποίηση του αντικειμένου και παράταση της διάρκειας της σύμβασης, υπό τους όρους του άρθρου 337 του ν. 4412/2016.

Μέτρα ασφαλείας- Ατύχημα και ζημιές.

  1. Ο ανάδοχος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί κατά την εκτέλεση των εργασιών και οφείλει να λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του προσωπικού, των μηχανημάτων, των διερχόμενων οχημάτων, των πεζών, των εγκαταστάσεων κ.λ.π.
  2. Ακόμα ο ανάδοχος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος αν το προσωπικό, καθώς και τα μηχανήματα και λοιπά μέσα τα οποία θα χρησιμοποιεί για την εκτέλεση των εργασιών, πληρούν τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία, καθώς και αν εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία μέτρα προστασίας και ασφαλείας. Ο ανάδοχος έχει την αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ζημιές ή ατυχήματα που, από πράξεις ή παραλείψεις του ίδιου και του προσωπικού του, προκληθούν στα οχήματα της ΔΕΥΑΜ και κατά συνέπεια ζημιώσουν τη ΔΕΥΑΜ και υποχρεούται στην αποκατάσταση της αντίστοιχης ζημιάς κατά περίπτωση.
  3. Η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου έχει το δικαίωμα εφόσον διαπιστώσει ότι δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, ή ότι τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται δεν διαθέτουν της υπό του νόμου προβλεπόμενες άδειες να διακόπτει αμέσως της εργασίες και να καλέσει τον ανάδοχο να συμμορφωθεί σχετικά.

Παραλαβή του αντικειμένου της σύμβασης :

  1. Ο ανάδοχος, υποχρεούται να παρέχει τις υπηρεσίες του αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης και έχει την ευθύνη για την εμπρόθεσμη διαδικασία του Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) όλων των οχημάτων της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, την εμπρόθεσμη έκδοση για κάθε όχημα για κάθε ενδιάμεσης κάρτας ελέγχου καυσαερίων, καθώς και την παροχή υπηρεσιών για τον περιοδικό τους έλεγχο όποτε ζητηθεί από την Δ.Ε.Υ.Α.Μ.
  2. Η παραλαβή των παρεχόμενων υπηρεσιών ή παραδοτέων γίνεται από την επιτροπή παραλαβής της Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου. Κατά τη διαδικασία παραλαβής διενεργείται ο απαιτούμενος έλεγχος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σύμβαση και μπορεί να καλείται να παραστεί και ο ανάδοχος.
  3. Αν η επιτροπή παραλαβής κρίνει ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες ή και τα παραδοτέα δεν ανταποκρίνονται πλήρως στους όρους της σύμβασης, συντάσσεται πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής, που αναφέρει τις παρεκκλίσεις που διαπιστώθηκαν από τους όρους της σύμβασης και γνωμοδοτεί αν οι αναφερόμενες παρεκκλίσεις επηρεάζουν την καταλληλότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ή και παραδοτέων και συνεπώς αν μπορούν οι τελευταίες να καλύψουν τις σχετικές ανάγκες.
  4. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν επηρεάζεται η καταλληλότητα, με αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Μ., μπορεί να εγκριθεί η παραλαβή των παρεχόμενων υπηρεσιών ή και παραδοτέων, με έκπτωση επί της συμβατικής αξίας, η οποία θα πρέπει να είναι ανάλογη προς τις διαπιστωθείσες παρεκκλίσεις. Μετά την έκδοση της απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Μ., η επιτροπή παραλαβής υποχρεούται να προβεί στην οριστική παραλαβή των παρεχόμενων υπηρεσιών ή και παραδοτέων της σύμβασης και να συντάξει σχετικό πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην απόφαση.
  5. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι επηρεάζεται η καταλληλότητα, με αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ, απορρίπτονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες ή τα παραδοτέα, με την επιφύλαξη των οριζομένων στο άρθρο 220 του Ν. 4412/2016.

Ποινικές ρήτρες:

Σε περίπτωση μη έγκαιρης εκτέλεσης ή πλημελλή εκτέλεση των εργασιών – παραδοτέων, επιβάλλονται ποινικές ρήτρες οι οποίες  υπολογίζονται ως εξής:

Ο ανάδοχος υπόκειται σε ποινική ρήτρα ίση προς πέντε στα εκατό (5%) για την πρώτη ημέρα καθυστερήσεως και δέκα στα εκατό (10%) για τη δεύτερη και για κάθε επόμενη ημέρα καθυστερήσεως, επί της αξίας της καθυστερούμενης προς παράδοση υπηρεσίας-παραδοτέου.

Το ποσό των ποινικών ρητρών αφαιρείται/συμψηφίζεται από/με την αμοιβή του αναδόχου.

Η επιβολή ποινικών ρητρών δεν στερεί από τον αναθέτοντα φορέα το δικαίωμα να κηρύξει τον ανάδοχο έκπτωτο.

Πληρωμή – Κρατήσεις :

Η πληρωμή θα γίνει, με ένταλμα πληρωμής που θα εκδοθεί με τις διαδικασίες που διέπουν τη λειτουργία της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου μετά από την έκδοση πρωτοκόλλου οριστικής ποιοτικής και ποσοτικής παραλαβής από την αρμόδια επιτροπή της ΔΕΥΑΜ.

Τον Ανάδοχο βαρύνουν οι υπέρ τρίτων κρατήσεις, ως και κάθε άλλη επιβάρυνση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., κατά την εκτέλεση της παροχής υπηρεσιών στον τόπο και με τον τρόπο που προβλέπεται στα έγγραφα της σύμβασης.

Επίλυση Διαφορών :

Οι συμβαλλόμενοι συμφωνούν ότι η παρούσα σύμβαση διέπεται από τους νόμους που προσδιορίζονται στην παρούσα και το Ελληνικό Δίκαιο.

Σε περίπτωση διαφορών που ενδεχομένως προκύψουν σχετικά με την ερμηνεία ή την εκτέλεση ή την εφαρμογή της Σύμβασης ή εξ αφορμής της, ο Ανάδοχος και η ΔΕΥΑΜ θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τη φιλική επίλυσή τους, σύμφωνα με τους κανόνες της καλής πίστης και των χρηστών συναλλακτικών ηθών.

Για κάθε διαφορά που δεν είναι δυνατό να επιλυθεί σύμφωνα με τα παραπάνω οριζόμενα, αρμόδια θα είναι τα δικαστήρια του Ηρακλείου εκτός αν ορίζεται από ειδική διάταξη Νόμου  άλλο δικαστήριο.

Άλλες διατάξεις

Η υποβολή προσφοράς από τον ενδιαφερόμενο αποτελεί τεκμήριο ότι έχει μελετήσει και αποδέχεται όλους τους όρους της μελέτης και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της παρούσας.

Για ότι δεν προβλέφθηκε ισχύουν οι σχετικές διατάξεις του Ν. 4412/2016, του Ν. 1069/1980 και του Ν. 3463/2006.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜ

ΚΟΥΓΙΟΥΜΟΥΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σχετικά αρχεία

# Αρχείο Περιγραφή Μέγεθος Αρχείου
1 zip Τεύχη Πρόσκλησης 414 KB

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 04/06/2020

Top