Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Πρωτοβουλία Μποκέα: τηλεδιάσκεψη με ΑΔΜΗΕ και εκπροσώπους της Δαμάστας

Παρασκευή, 03/04/2020

Συνεχίζει τις πιέσεις για το ενεργειακό, τα Λινοπεράματα και την Κορακιά

Ο Δήμαρχος Μαλεβίζιου Μενέλαος Μποκέας και η νυν Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της ανοιχτής ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας και των σταθερών και δίκαιων αιτημάτων που έχουν τεθεί σε σχέση με το έργο της Ενεργειακής Διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική (μεγάλο καλώδιο) είχαν προγραμματίσει το προηγούμενο διάστημα συνάντηση στο Μαλεβίζι με τη Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, που λόγω των έκτακτων συνθηκών δημόσιας υγείας δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί. Μετά από εκ νέου συνεννόηση τόσο με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας όσο και με τον ΑΔΜΗΕ πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ και Γενικό Διευθυντή της «Αριάδνη» Γιάννη Μάργαρη.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου προκειμένου να συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Καλλέργης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Κύρκος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμάστας Γιώργος Σαρρής και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαλεβιζίου Νατάσσα Νηστικάκη. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε απομακρυσμένα και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας Στέλιος Τριγώνης. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας της Περιφέρειας Νικόλαος Καλογερής. Συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη είχε επίσης ο Σπύρος Παπαευθυμίου, Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ως τεχνικός σύμβουλος του Δήμου Μαλεβιζίου, καθώς και η νομικός Μαρία Πετούση, εκπροσωπώντας την ομάδα νομικής υποστήριξης του Δήμου για το ενεργειακό. Από την πλευρά του ΑΔΜΗΕ συμμετείχαν επίσης ο Τεχνικός Διευθυντής της «Αριάδνη» Δημήτρης Μίχος, ο Διευθυντής Έργου της «Αριάδνη» Άγγελος Σταματέλλος, καθώς και τα μέλη της ομάδας διαχείρισης τεχνικών θεμάτων της «Αριάδνη» Κωνσταντίνος Ντότας και Κωνσταντίνος Καμπουρίδης.

Όπως τόνισε ο Μενέλαος Μποκέας: «Προφανώς και η ενεργειακή ανεξαρτησία της Κρήτης είναι μείζον ζήτημα, αλλά πρέπει να διασφαλιστεί ότι αυτό θα γίνει με τους σωστούς και κυρίως δίκαιους όρους, σε ορθολογικό πλαίσιο. Το ήδη πολλαπλά επιβαρυμένο Μαλεβίζι καλείται εκ νέου να σηκώσει ένα μεγάλο βάρος για όλο το νησί. Ζητούμενο για μας είναι να θωρακίσουμε την περιοχή και τους ανθρώπους μας. Δίνουμε τη μάχη συλλογικά και τεκμηριωμένα. Με άξιους επιστήμονες. Με στρατηγικές θέσεις και διεκδικήσεις όσων διαχρονικά μας αναλογούν. Και βέβαια βρισκόμαστε σταθερά δίπλα στην κοινωνία της Δαμάστας. Ο Δήμος είναι παρών με γρήγορα αντανακλαστικά, ενότητα, αμεσότητα και δυναμική διεκδίκηση. Η σημερινή τηλεδιάσκεψη με τον ΑΔΜΗΕ είναι μόνο μια πτυχή του αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα».

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 03/04/2020

Top