Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

5ψήφια Γραμμή Δημότη στο Μαλεβίζι φροντίζει για την εξυπηρέτηση απόρων και ευπαθών ομάδων που δε μπορούν να μετακινηθούν!

Πέμπτη, 19/03/2020

 Κατ’οίκον φάρμακα, τρόφιμα & πιστοποιητικά με ένα τηλ στο 15330

Ασπίδα προστασίας απλώνει το Μαλεβίζι σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και απόρους. Με το σύνθημα «Μείνετε σπίτι – Μένουμε δίπλα σας!» ο Δήμος Μαλεβιζίου, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη λειτουργίας ειδικής πενταψήφιας Γραμμής Δημότη Μαλεβιζίου στον αριθμό 15330 (αστική χρέωση). Όπως αποφασίστηκε, η Γραμμή Δημότη θα λειτουργεί και ως δίαυλος επικοινωνίας για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ατόμων σε τρόφιμα, φάρμακα και πιστοποιητικά από τις δημοτικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που ισχύουν κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, το μέτρο αφορά σε:

α) κατοίκους του Δήμου που δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν (πχ ηλικιωμένους και μοναχικά άτομα)

β)  απόρους και οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους του Δήμου που δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Μαλεβιζίου απευθύνει έκκληση στους δημότες που γνωρίζουν ανάλογες περιπτώσεις ατόμων σε όλο το εύρος του Δήμου, να ενημερώνουν τη Γραμμή Δημότη για την εξυπηρέτησή τους. Για το σκοπό αυτό, ενισχύεται το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Πρόσθετα μέτρα στήριξης και κοινωνικής αλληλεγγύης

Παράλληλα, ο Δήμος Μαλεβιζίου:

  • ενεργοποιεί γραμμή ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης για τους δημότες, που στελεχώνεται από την Κοινωνική Λειτουργό του Δήμου κα. Μαρία Τερζίδου στο 2813 400684.
  • Ενισχύει με ίδιους πόρους τΚοινωνικό Παντοπωλείο σε προμήθειες τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών πρώτης ανάγκης, με σκοπό την ενίσχυση των απόρων δημοτών. Δημότες ή και επιχειρήσεις που επιθυμούν να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, δύνανται να προχωρούν σε δωρεές τροφίμων προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ 2810823257, ή στο 2813400695 (τηλεφωνικό κέντρο κοινότητας Γαζίου), η επικοινωνώντας με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Χρύσα Λυρώνη (6974043005), ή την Αντιπρόεδρο του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Μαρίνα Βογιατζή (6909670064) ή με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλη Παρασύρη (6977184891).
  • Συνιστά Ειδική Ομάδα Διοικητικής Βοήθειας, που αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των ως άνω ομάδων για κατ’ οίκον παραλαβή αιτήσεων και παράδοση πιστοποιητικών, που εκδίδονται από τις Υπηρεσίες του Δήμου (αφορούν σε επείγοντα και αναγκαία έγγραφα).

Πρόκειται για οργανωμένη προσπάθεια ενίσχυσης των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών προς τους δημότες, το συντονισμό της οποίας αναλαμβάνει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 19/03/2020

Top