Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

154.380,00€  στο Δήμο Μαλεβιζίου από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ  για την πυροπροστασία των σχολικών μονάδων

Τετάρτη, 26/02/2020

 Πράσινο φως από το Υπουργείο Εσωτερικών έλαβε ο Δήμος Μαλεβιζίου για την πυροπροστασία των σχολείων του, καθώς εγκρίθηκε η πρότασή του σχετικά με την εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές του μονάδες. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Μαλεβιζίου επιχορηγείται με το συνολικό ποσό των 154.380,00€  από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Η πρόταση του Δήμου Μαλεβιζίου είχε σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών στα τέλη του Οκτωβρίου, αποτελώντας μια από τις πρώτες προτάσεις της νέας Δημοτικής Αρχής, καθώς η απόφαση υποβολής της προς χρηματοδότηση εγκρίθηκε στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Οκτωβρίου 2019.

Τη σχετική απόφαση ένταξης του Δήμου Μαλεβιζίου στο πλαίσιο του Φιλόδημος ΙΙ υπέγραψε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. Η αποδοχή της πίστωσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Βήμα – βήμα με προγραμματισμό κι επιμονή. Με εγρήγορση συνεχή και δράση συνθετική. Με δουλειά.

Λάβαμε μόλις μια από τις πρώτες εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων για προτάσεις που υποβάλουμε. Θωρακίζουμε την πυροπροστασία των σχολικών μας κτιρίων με επιχορήγηση 155.000,00€ από το Φιλόδημος ΙΙ. Μέλημά μας τα παιδιά μας.

Μπράβο στον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πετούση και την Τεχνική μας Υπηρεσία. Προχωράμε».

Ο προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής για μέτρα πυροπροστασίας περιλαμβάνει το σύνολο των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Μαλεβιζίου. Συνολικά πρόκειται για 18 Νηπιαγωγεία, 13 Δημοτικά Σχολεία, 3 Γυμνάσια και 2 Λύκεια, τα οποία αναμένεται να εγκαταστήσουν ή να συμπληρώσουν συστήματα πυροπροστασίας εντός των κτιρίων τους.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 26/02/2020

Top