Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μενέλαος Μποκέας & Σπύρος Καλλέργης

Παρασκευή, 21/02/2020

Με τρεις χιλιάδες νέα βιβλία εμπλουτίστηκε το αρχείο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου έπειτα από σχετική δωρεά στην οποία προχώρησε ο Αρχιτέκτονας Βασίλειος Ζεβελάκης. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας επισκέφθηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη από κοινού με τον κ. Ζεβελάκη. Στη συνάντηση το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Σπύρος Καλλέργης.
Στη διάρκεια της επίσκεψης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη τόσο ο Μενέλαος Μποκέας, όσο και ο Σπύρος Καλλέργης, αφού ευχαρίστησαν τον κ. Ζεβελάκη για την πολύτιμη δωρεά του, συζήτησαν θέματα λειτουργίας και αναβάθμισης της Βιβλιοθήκης, αλλά και ευρύτερα θέματα που άπτονται στον τομέα του πολιτισμού και εντάσσονται στο πλαίσιο της στοχοθεσίας της Δημοτικής Αρχής. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος υπέγραψε από κοινού με τον κ. Ζεβελάκη το σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής των βιβλίων στο πλαίσιο της δωρεάς, η αποδοχή της οποίας θα ολοκληρωθεί με σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Η δωρεά αφορά σε βιβλία από την οικογενειακή συλλογή του Βασίλειου Ζεβελάκη, τα οποία δώρισε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου στη μνήμη του πατέρα του, Σπυρίδωνα Ζεβελάκη. Η εν λόγω συλλογή αποτελεί ανεκτίμητο υλικό για τον εμπλουτισμό και τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης του Μαλεβιζίου. Περιλαμβάνει ιστορικά βιβλία, λογοτεχνικά βιβλία (πεζογραφία και ποίηση), βιογραφίες, βιβλία τέχνης και θεάτρου, ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα περιοδικά ποικίλου ενδιαφέροντος, 131 φύλλα αθηναϊκών εφημερίδων περιόδου 1951-1964, οπτικοακουστικό υλικό από ηχογραφημένες εκπομπές, καθώς και πολλά άλλα ειδή σπάνιων βιβλίων.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 21/02/2020

Top