Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Ασφαλτόστρωση από Φόδελε προς Μονή Αγίου Παντελεήμονα

Τετάρτη, 05/02/2020

Εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος από το Δήμο Μαλεβιζίου

Αποκαθίστανται από το Δήμο Μαλεβιζίου οι φθορές που έχει υποστεί ο δρόμος που ενώνει τον οικισμό του Φόδελε με την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα, καθώς προχώρησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης. Για το σκοπό αυτό ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας είχε υπογράψει το προηγούμενο διάστημα σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση υλοποιούνται κατά μήκος του υφιστάμενου δρόμου εργασίες καθαρισμού και ασφαλτόστρωσης, σε τμήμα περίπου 1500 μέτρων με μέσο πλάτος τα 6 μέτρα. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 222.000€. Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται από το Κληροδότημα Εμμανουήλ Μελισσείδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά μοναστήρια της Κρήτης, προσελκύοντας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, πλήθος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Η Μονή εντυπωσιάζει με την ιστορία της, τα έργα τέχνης που φιλοξενεί, αλλά και τα μνημεία που αντικατοπτρίζουν τη δύναμη της πίστης.

 

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 05/02/2020

Top