Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Συγκλήθηκε η Επιτροπή Ενέργειας του Δήμου Μαλεβιζίου-Οι αποφάσεις που λήφθηκαν

Τετάρτη, 06/11/2019

Συγκλήθηκε σήμερα στο Γάζι η Επιτροπή Ενέργειας που συγκρότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου με πρόταση του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα, έπειτα από την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο ίδιος στην Αθήνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν υπόψη της επιτροπής τα υφιστάμενα δεδομένα σε σχέση τόσο με το έργο της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής όσο και με το έργο του Σταθμού Μετατροπής. Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, αφού ενημέρωσε ξανά για το αποτέλεσμα των επαφών του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο με τον Υπουργό όσο και με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ, αναφέρθηκε στις συντονισμένες και εμπεριστατωμένες κινήσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα προκειμένου ο Δήμος να χτίσει στρατηγικές γραμμές διεκδικήσεων. Παράλληλα, τόνισε για μια ακόμη φορά τη στήριξη του Δήμου στην τοπική κοινωνία της Δαμάστας και χαιρέτισε το ψήφισμα της έκτακτης λαϊκής συνέλευσης των φορέων της Δαμάστας, υπογραμμίζοντας ότι έτσι , συμμετοχικά, πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις. Υπενθυμίζεται πως ο Δήμαρχος έχει ήδη αποσπάσει δέσμευση από τη Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ότι θα μεταβεί στο Μαλεβίζι.

 Όπως τόνισε ο Μενέλαος Μποκέας: «Συντεταγμένα, με ενότητα, ομοψυχία και κυρίως με επιστημονική τεκμηρίωση και τεχνοκρατική επιχειρηματολογία ενισχύουμε τη φαρέτρα μας για το ενεργειακό. Οι θέσεις μας είναι διατυπωμένες με σαφήνεια, η επιτροπή έχει αναλάβει το βαρύ φορτίο της εξειδίκευσης για να προγραμματίσουμε μαζί τα αναγκαία βήματα. Πρόκειται για πολιτικές ενέργειες που πρέπει να συντονίσουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με τεχνοκρατικά και νομικά όπλα. Διερευνούμε ήδη τεχνικό σύμβουλο και νομικά εργαλεία για τις διεκδικήσεις μας. Επιπλέον, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ έχουν δεσμευθεί να έρθουν στο Μαλεβίζι. Δε χάνουμε ούτε μέρα».

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ενέργειας

Η Επιτροπή Ενέργειας του Δήμου Μαλεβιζίου στη σημερινή πρώτη της συνεδρίαση της 6ης Νοεμβρίου 2019 αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Τη διερεύνηση Τεχνικού και Νομικού Συμβούλου τόσο για τη διεκδίκηση της χωροθέτησης του Σταθμού Μετατροπής στην Κορακιά (αντί της Δαμάστας) όσο και για τη συνολική χάραξη της ενεργειακής στρατηγικής του Μαλεβιζίου.
  2. Τον καθορισμό ημερομηνίας και πλαισίου καθόδου της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ στο Μαλεβίζι, έπειτα από την πρόσφατη δέσμευση της προς το Δήμαρχο.
  3. Την εξειδίκευση πρότασης για ανταποδοτικά οφέλη σε όλο το Μαλεβίζι από την προσαιγιάλωση του μεγάλου καλωδίου στην Κορακιά. (Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης – Αττικής).
  4. Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την εκτίμηση κινδύνου – περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την υφιστάμενη λειτουργία του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 06/11/2019

Top