Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Στο νέο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου ο Κώστας Μαμουλάκης

Τετάρτη, 17/07/2019

Τις τελευταίες εργασίες του νέου δημοτικού σχολείου Γαζίου επιθεώρησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

 Συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Άρη Σαλούστρο και Μανώλη Παπαδομανωλάκη, καθώς και την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Άννα Φραντζεσκάκη, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για την πορεία των εργασιών κατασκευής των δεξαμενών ύδρευσης και πυρασφάλειας, καθώς και της διαμόρφωσης του χώρου στάθμευσης, ενώ συνομίλησε και με κατοίκους της περιοχής.

 Υπενθυμίζεται ότι το νέο δημοτικό σχολείο Γαζίου, προϋπολογισμό 4.500.000 € περίπου μαζί με την αγορά του οικοπέδου και χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, έχει δυναμικότητα 360 μαθητών και περιλαμβάνει 13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο και 4 αίθουσες εργαστηρίων (φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών), ενώ θα διαθέτει επίσης γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ. Το νέο σχολείο καλύπτει όλους τους κανονισμούς προσβασιμότητας, ενσωματώνει σ’ ένα κτιριακό συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες και ενισχύει το αίσθημα συνοχής της μαθητικής κοινότητας.

Η ανέγερσή του γίνεται σε οικόπεδο 3.000 τ.μ. περίπου στην οδό Ελευθερίας αρ. 49, το οποίο έχει αγοραστεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα και με την μερική οικονομική στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 17/07/2019

Top