Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Ορεινό Αμφιθέατρο Μαλεβιζίου στο Αστυράκι

Τρίτη, 16/04/2019

Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες – Αναζητείται το κατάλληλο πρόγραμμα χρηματοδότησης – Κώστας Μαμουλάκης: Στηρίζουμε πολλά στον πολιτισμό, τόσο για λόγους τόνωσης της επισκεψιμότητας στους οικισμούς του Δήμου μας, όσο και για την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής μας παράδοσης

Ένα ακόμα έργο πολιτισμού και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Μαλεβιζίου, το Ορεινό Αμφιθέατρο στο Αστυράκι έχει πλέον ολοκληρωμένες μελέτες και αναζητά το κατάλληλο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

 Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, προβλέπεται να δημιουργηθεί ένας ακόμα χώρος πολιτισμού και καλλιτεχνικής έκφρασης στις Δρυίδες στη θέση Πέντε Πηγάδια στο Αστυράκι, προϋπολογισμού 215.000 ευρώ. Ένας χώρος ανάδειξης της ιστορίας και των παραδόσεων του τόπου, που θα τονώσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή και μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον θα ενισχύει την πολιτιστική ταυτότητα του Μαλεβιζίου.

Η συγκεκριμένη δομή, μαζί με το Μουσείο στο Γάζι, τη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινος» στην Τύλισο, το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου στο Καμάρι, το Μουσείο Δ. Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε, την Αίθουσα Τέχνης Γιάννης Κλινάκη στο Μάραθος, το Λαογραφικό Μουσείο στον Σάρχο, το Πολιτιστικό Κέντρο στο Τσαλικάκι, αλλά και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου στο Γάζι, όπως και οι σημαντικοί χώροι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, δημιουργούν ένα πυκνό δίκτυο που θα ενισχύσει τις λαογραφικές, πολιτιστικές και ιστορικές διαδρομές που αναπτύσσονται στο Μαλεβίζι.

 Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Στηρίζουμε πολλά στον πολιτισμό, τόσο για λόγους τόνωσης της επισκεψιμότητας στους οικισμούς του Δήμου μας, όσο και για την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής μας παράδοσης. Στόχος μας ήταν από την πρώτη στιγμή, να ενισχύσουμε τις υπάρχουσες και να δημιουργήσουμε νέες δομές πολιτισμού. Νομίζω ότι έχουμε καταφέρει αρκετά στον τομέα, φυσικά και συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γιάννη Μαρκάκη, όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αστυρακίου, στον πρώην Πρόεδρο Γιώργο Γκούφα και τον πρώην Γραμματέα Άρη Κουκιαδάκη, όλους τους ιδιοκτήτες γης που την παραχώρησαν για τη δημιουργία του Αμφιθεάτρου, τον συνεργάτη μου Δημοτικό Σύμβουλο Ματθαίο Μανιούδη, τον Αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο και όλα τα στελέχη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, για το πολύ καλό αποτέλεσμα».

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 16/04/2019

Top