Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Νέο ηχηρό «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου στην ουσιαστική αναβάθμιση του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων και στη δημιουργία σταθμού μετατροπής στη Δαμάστα

Πέμπτη, 04/04/2019

Με «όπλο» την ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης και το χωροταξικό της Περιφέρειας Κρήτης – Κώστας Μαμουλάκης: Υπεύθυνα και νηφάλια, χωρίς λαϊκισμούς και μικροπολιτικές τακτικές, έχουμε προτείνει εδώ και χρόνια τις λύσεις

Για μια ακόμα φορά, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου εξέφρασε την πάγια θέση του να μην επιτρέψει την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων όπως επίσης και την τοποθέτηση του σταθμού μετατροπής στη Δαμάστα, όπως προβλέπεται στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που έχει κατατεθεί.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης στην εισήγησή του, έκανε αναφορά στον αγώνα της Δημοτικής Αρχής που δόθηκε από την πρώτη μέρα με στόχο την απομάκρυνση του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων και των άλλων οχλουσών μονάδων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας, από το 2011, αντιμετωπίσαμε το μείζον αυτό θέμα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Και καταφέραμε μέσα από την αγαστή συνεργασία μας με όλους τους Δήμους της Κρήτης, να εξασφαλίσουμε το ομόφωνο ψήφισμα της Π.Ε.Δ. Κρήτης για την χωροθέτηση της Κορακιάς ως ενεργειακού κέντρου – που ανήκει στα γεωγραφικά όρια του Μαλεβιζίου – όπως επίσης και με την άριστη συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κρήτης, να χαρακτηριστεί η περιοχή των Ληνοπεραμάτων ως τουριστική. Και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο. Υπεύθυνα και νηφάλια, χωρίς λαϊκισμούς και μικροπολιτικές τακτικές, έχουμε προτείνει εγκαίρως τις απαραίτητες λύσεις, οι οποίες και έχουν γίνει αποδεκτές. Ας εφαρμοστούν και ας εισακουστεί η βούληση της κοινωνίας, όχι μόνο του Μαλεβιζίου, αλλά ολόκληρης της Κρήτης».

Στη συνέχεια ο Κώστας Τριγώνης έκανε αναλυτική αναφορά σε όλες τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία χρόνια, με το κλίμα στη συνεδρίαση, την οποία παρακολούθησαν και εκπρόσωποι φορέων από τη Δαμάστα και τη Ροδιά, να είναι πολύ καλό, ενώ και οι εισηγήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κινήθηκαν στο ίδιο πλαίσιο. Στο τέλος της συνεδρίασης, ομόφωνα, τον Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου γνωμοδότησε αρνητικά στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κατατέθηκε.

Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Αντώνη Βγόντζα

Νωρίτερα, με την έναρξη της συνεδρίασης, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου τήρησε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του έγκριτου νομικού και συνεργάτη του Δήμου Μαλεβιζίου για το θέμα του ΑΗΣ Ληνοπραμάτων, Αντώνη Βγόντζα. Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης μάλιστα, αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου με τον Αντώνη Βγόντζα και στην πολύτιμη βοήθεια που είχε προσφέρει με τις άκρως ωφέλιμες νομικές συμβουλές που είχε δώσει στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Ευχές για τον Δημήτρη

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου έστειλε ευχές για ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο στα καθήκοντά του, στον Πρόεδρο του Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Λυδάκη (Καρίκη) ο οποίος νοσηλεύεται στο ΠαΓΝΗ. Ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Γιάννη Ντουλάκης διάβασε μήνυμα του Δημήτρη Λυδάκη με το οποίο εξηγούσε και ζητούσε «συγνώμη» για την απουσία του από τη σημαντική αυτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υποσχόμενος ότι σύντομα θα είναι ξανά κοντά με τους συναδέλφους.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 04/04/2019

Top