Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Ιστορική μέρα για το Γάζι: Εγκρίθηκε το πρώτο στάδιο της αντιπλημμυρικής προστασίας προϋπολογισμού 6,2 εκ. ευρώ

Τρίτη, 12/03/2019

Τα γρήγορα αντανακλαστικά, έφεραν χρηματοδότηση από το Φιλόδημος – Θωρακίζεται μια τεράστια περιοχή που παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα – Κώστας Μαμουλάκης: Οριστική λύση σε ένα τεράστιο και ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα

 Ιστορική ημέρα για το Γάζι η σημερινή!

Έπειτα από έναν πολύχρονο και εξαιρετικά δύσκολο αγώνα, υπεγράφη η ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών του έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας του Γαζίου, προϋπολογισμού 6.192.800 ευρώ. Από το ποσό αυτό, 3.100.000 ευρώ προέρχονται από το Φιλόδημος και το υπόλοιπο ποσό από πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.

Πρόκειται για έργα που καλύπτουν μια μεγάλη περιοχή, με δυο κεντρικούς αγωγούς ομβρίων μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων, ένας από το ύψος των εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Η. στο Τσαλικάκι μέχρι τη θάλασσα και ένας δεύτερος, από το ύψος των «Αρωματικών» στον Μεγάλο Λάκκο μέχρι τη θάλασσα. Οι αγωγοί αυτοί έχουν άνοιγμα 2,5 μ. Χ 2 μ. στην αρχή τους και καταλήγουν στα 2 μ. Χ 5 μ. στην εκβολή τους στη θάλασσα. Για την κατάθεση του φακέλου και της σχετικής αίτησης είχε βρεθεί στην Αθήνα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Κύρκος, ο οποίος μαζί με τον Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, κατέθεσε τη σχετική πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αξίζει να τονιστεί ότι πρόκειται για μελέτες που είχαν ξεκινήσει επί εποχής Δήμου Γαζίου, το 2001, οι οποίες ολοκληρώθηκαν, ωρίμασαν και εξοφλήθηκαν από τη νυν Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε την ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος» ενώ έργου υψίστης σημασίας για την πρωτεύουσα του Δήμου μας, το Γάζι.  Ένα έργο που λύνει οριστικά το πρόβλημα της απορροής των όμβριων υδάτων σε μια μεγάλη έκταση από την ανατολική πλευρά του Γαζίου μέχρι το Ηράκλειο και δίνει λύση σε περιοχές που συγκέντρωναν τεράστιες ποσότητες νερού με κάθε βροχόπτωση. Πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη ότι στο Δήμο μας είμαστε σωστά προετοιμασμένοι με ώριμες μελέτες και δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία χρηματοδότησης αναξιοποίητη. Παρακολουθούμε από κοντά όλα τα προγράμματα, και αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται, καταθέτοντας τις προτάσεις μας και εξασφαλίζοντας τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για έργα ανάπτυξης και υποδομών. Έτσι κάναμε και για τα αντιπλημμυρικά έργα του Γαζίου. Ένα έργο με πολύ υψηλό κόστος κατασκευής, περίπου 16 εκ. ευρώ, τμήμα του οποίου, εντάξαμε στο πρόγραμμα Φιλόδημος.

 Θα ήθελα για μια ακόμα φορά, να ευχαριστήσω δημόσια στον Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη. Βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας, υποστήριξε την προσπάθεια και συνέβαλλε στην επιτυχή της κατάληξη, όπως επίσης και τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και τον ειδικό σύμβουλο Μαρίνο Ρουσιά. Αξίζουν επίσης συγχαρητήρια στους Αντιδημάρχους Θ. Κύρκο και Ά. Σαλούστρο, στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Φ. Σαββάκη και Γ. Ντουλάκη, στα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και τον Δ/ντη της Γ. Κουγιουμουτζάκη, καθώς επίσης και σε όλα τα στελέχη των δημοτικών μας υπηρεσιών για τα άμεσα αντανακλαστικά τους».

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 12/03/2019

Top