Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Εκδήλωση με θέμα «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών» στο Λύκειο Γαζίου

Τρίτη, 23/02/2016

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εσπερίδα με θέμα: «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών» που συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ηρακλείου “Δομίνικος Θεοτοκόπουλος”, το Γραφείο Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Μαλεβιζίου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στο Γενικό Λύκειο Γαζίου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση, η πρόληψη και η αντιμετώπιση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, δεδομένου ότι η προστασία των παιδιών, δεν είναι μόνο ευθύνη της οικογένειας, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας και ιδιαίτερα της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Στην εσπερίδα μίλησε ο Δ/ντής της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠαΓΝΗ κ. Παναγιώτης Μπίτσιος ο οποίος αναφέρθηκε στους θύτες, τα θύματα, την πρώιμη ανίχνευση, την αντιμετώπιση και την πρόληψη τέτοιων περιστατικών, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ήταν και τα στοιχεία που παρουσίασε η Εισαγγελέας ανηλίκων κ. Μαρία Πολάκη.
Μίλησαν επίσης η Ανθυπαστυνόμος κ. Πελαγία Δασκαλάκη, η Αρχιφύλακας κ. Ελευθερία Σπανάκη και ο Αστυνόμος κ. Γρηγόρης Μαριδάκης για τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας και για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σε παιδιά, ενώ για το ισχύον νομικό πλαίσιο μίλησε ο δικηγόρος κ. Απόλλων Καλογερόπουλος.
Ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο του διευθυντή μιας σχολικής μονάδας σε περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, έκανε ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου κ. Γιώργος Στειακάκης, ενώ η εσπερίδα έκλεισε με το παραμύθι “Η Κίκο και το χέρι” από τη Νηπιαγωγό κ. Άννα Στουμπίδη.

Τελευταία τροποποίηση:

Top